A párom most fog jogsiból vizsgázni és hogy pld: csütörtökön vizsgázik mikor lehet ki kérni ideiglenes jogosítványt? amíg a kártyát ki nem kapja Illetve mennyi idő mire ki adják?
Szia. Általában kb 3 nap az átfutási idő. Ezt a sikeres forgalmi vizsga után szokta mondani vagy az oktató vagy a vizsgabiztos. Ha holnap vizsgázik (sok sikert hozzá!) és sikerül, akkor már Kedden, de Szerdán biztosan mehet a kormányablakba igényelni a jogosítványt. :) Ott kiállítanak egy ideiglenes jogosítványt (ami egy a4-es papír), amin rajta lesznek az adatai és a fényképe (ott helyben is el tudják készíteni, nem kell fényképet vinni, azt hiszem amúgy is 3 évnél régebbi kép nem lehet úgy rémlik) és ott lesz rajta neki a kategóriája is.
Amint kézhez kapta és kijött, onnantól már vezethet ő is a papírral. :)
Bocsi az offolasert.
De már tényleg úgy van ha holnap lerakom a jogsit, holnap után már vezethetek mert benne van a rendszerben? 🤣 Mióta van ez így?
Elméletileg vizsga után már vezethet mert online bekerül a rendszerbe.
Lányom oktatója mondta mi így is tettünk.
Szia! Én vizsga után hazaértem, ügyfélkapun bepipáltam, hogy engedélyezem az automatikus okmánykiállítást. Fél óra múlva kaptam sms-t, hogy vezethetek. Ez pénteki nap volt, szerdán hozta a postás a kártyát is. Ennek a feltétele, hogy legyen a rendszerben 3 évnél nem régebbi fotó.
Személyes igénylés esetén is már aznap lehet menni az okmányirodába, mert azonnal bekerül a rendszerbe
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!