Érvényes ez a szerződés?
Egy telek kiadásáról van szó.
A bérbeadó kiad egy területet 1 évre a bérlőnek 200 000 forintért.
A bérbeadó szerint nem fizetett a bérlő.
A bérlő szerint teljes összeg kifizetésre került szerződéskötéskor készpénzben.
A szerződés egy hivatalos nyomtatvány, amin minden adat szerepel, pontosan, egyértelműen.
A szerződés nincs hitelesítve közjegyző álltal, a szerződésen nincsenek feltüntetve tanuk.
A bérlő szerződésére rá lett írva hogy a bérleti díj kifizetésre került előre 1 évre.
A bérbeadó szerződésén csak az összeg szerepel, fizetési határidő nem, és az sem hogy előre lett volna kifizetve a bérleti díj.
Egy ilyen esetben kinek adna igazat a bíróság?
Tehát:
Szerződés van, hivatalos nyomtatvánnyal
Közjegyző nem hitelesítette
A bérlő azt állítja hogy ki lett fizetve
A bérbeadó azt állítja hogy nincs kifizetve
A bérlő szerződésén írja ezt.
A bérbeadó szerződésén nem szerepel hogy ki lett volna előre fizetve.
A bérbeadó azt állítja, hogy a bérlő azt, hogy: előre kifizettem - csak utólag írta rá, megtévesztésként, hisz nem akar fizetni.
"A bérlő szerződésére rá lett írva hogy a bérleti díj kifizetésre került előre 1 évre."
SZERINTEM, érvénytelen, ha nincs tanú, és nincs közjegyzői/ügyvédi ellenjegyzés. SZERINTEM!
A bérlő és a bérbeadó szerződésére ugyanaz van írva, a hely ahová be lehet írni az összeget viszonylag nagy így könnyedén be lehet utólag bármit írni.
A bérbeadó szerződésén annyit ír:
2024.01.01- 2024.12.31-ig érvényes, a bérleti díj erre az időszakra 200ezer huf
A bérlő szerződésén ugyanez, annyi hogy oda lett még írva hogy az összeget előre kifizette
Mindkét papír alá van írva mindkét részről
A kérdésem főként az, hogy:
Egy 200 ezer huf-os kérelemmel mennyire foglalkozik egy bíróság?
Érvényes e a szerződés ügyvédi/ közjegyzői hitelesítés és tanuk nélkül?
"Érvényes ez a szerződés?"
Igen, mindkettő, mivel eltérő az adattartalma.
Viszont simán támadható. Egyik fél ezt állítja, a másik pont az ellenkezőjét. Mi alapján dönti el akár egy bíróság, hogy melyik tükrözi az igazságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!