Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért szivat a posta 1100...

Miért szivat a posta 1100 forintos vámkezelési díjjal?

Figyelt kérdés
Rendeltem 4db 18650 elemet, ezer forint sem volt összesen, erre ezek hetekig rajta kotlottak a semmiért, és még pénzt is kértek, csak azt nem tudom, hogy mégis mire??
okt. 15. 10:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
32%

„5/10 A kérdező kommentje:

Múltkor jött egy lámpa, 1 dollár sem volt, és gond nélkül megérkezett, miért?”

Az eladó székhelye hol volt, honnan jött a csomag (ez két kérdés)?

okt. 15. 12:37
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

„minden Európai Unión kívüli küldemény kötelező vámeljáráson megy keresztül a magyarországi beérkezést követően, azóta, hogy 2021. július 1-jétől az Európai Unió valamennyi országában megszűnt a 22 euró érték alatti küldemények áfamentessége. Vámhatóság általi szabad forgalomba bocsátás nélkül nem kézbesíthető a küldemény a címzett részére.”

Tehát nem szúrópróba van csak!

Vámkezelési szolgáltatási díj abban az esetben is fizetendő, ha a vámkezelés eredménye áfa fizetési kötelezettséget nem állapít meg.

okt. 15. 12:40
 13/15 A kérdező kommentje:
11.: Mindkét esetben Kína. Aliról rendeltem.
okt. 15. 13:14
 14/15 anonim ***** válasza:
29%

Ezért kell megnézni, honnan rendelsz. EU-n kívülről már általában nem éri meg a rendelés.

Annak idején én is rengeteg dolgot rendeltem, pl konyhamérleg, ami itthon legalább 4000 forint, kínából 1200 forintért jött. De vettem 200 forintos zoknit is. Mióta kötelező vámolás van, semmit nem rendeltem, mert nem éri meg.

Egyébként ha online kifizetted volna a vámkezelést, akkor olcsóbb lett volna, nem 1100 forint.

okt. 15. 13:16
 15/15 A kérdező kommentje:
14.: Értelek, de mindkét termék esetében kínai volt a székhely, és a csomag is onnan jött. Online akartam fizetni, de pont lejárt, kevés volt a határidő.
okt. 15. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!