Miért szivat a posta 1100 forintos vámkezelési díjjal?
„5/10 A kérdező kommentje:
Múltkor jött egy lámpa, 1 dollár sem volt, és gond nélkül megérkezett, miért?”
Az eladó székhelye hol volt, honnan jött a csomag (ez két kérdés)?
„minden Európai Unión kívüli küldemény kötelező vámeljáráson megy keresztül a magyarországi beérkezést követően, azóta, hogy 2021. július 1-jétől az Európai Unió valamennyi országában megszűnt a 22 euró érték alatti küldemények áfamentessége. Vámhatóság általi szabad forgalomba bocsátás nélkül nem kézbesíthető a küldemény a címzett részére.”
Tehát nem szúrópróba van csak!
Vámkezelési szolgáltatási díj abban az esetben is fizetendő, ha a vámkezelés eredménye áfa fizetési kötelezettséget nem állapít meg.
Ezért kell megnézni, honnan rendelsz. EU-n kívülről már általában nem éri meg a rendelés.
Annak idején én is rengeteg dolgot rendeltem, pl konyhamérleg, ami itthon legalább 4000 forint, kínából 1200 forintért jött. De vettem 200 forintos zoknit is. Mióta kötelező vámolás van, semmit nem rendeltem, mert nem éri meg.
Egyébként ha online kifizetted volna a vámkezelést, akkor olcsóbb lett volna, nem 1100 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!