Melyik étel futár app előfizetés éri meg jobban?
Hello! ^^/
Foodpanda vagy a Wolt esetleg? Vagy van valami más, ami jobb? Nyilván nem csak a konkrét kifizetendő összeg érdekel, hanem akár az is, hogy melyik cég etikusabb, jobb arc, stb. tehát, hogy kit éri meg jobban támogatni ezzel az előfizetéssel.
Nyilván abban reménykedem, hogy valaki esetleg már elvégezte ezt a kutató munkát, s nekem már kevesebbet kell majd kutakodnom. :D
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nos lehet tévedek, de a jelenlegi élelmiszer árak mellett egy min. megyeszékhelyen már közel sem annyira egyértelmű, hogy valóban olcsóbb-e otthon főzni.
Ha csak rendel az ember, akkor spórol rengeted időt és energiát, amit használhat produktívabb plusz pénz szerzésre, önfejlesztésre, stb., de rezsit, pénzt is, amit az utazásra, stb.-re költene. Nyilván nem drága helyről kell rendelni (Pl.: gazdaságos napi menüs helyek, ahol 2-3k-ból megvan a napi étkezés), meg minden baromságot (,,Jaj, még egy kis ez, meg még egy kis az...,,), s máris akár ugyanott van az ember pénzben, viszont +idő és +energiában.
De tételezzük fel, hogy nyerek mondjuk 10-20k forintot havonta, mert otthon főzök meg oda figyelek az akciókra, stb... Nekem többet ér az időm, mint 10-20k Ft őszintén szólva. Nyilván azért is tehetem meg, mert megvan az a stabil pénzügyi háttér és bizalmi haló, ami miatt nem kell ezen stresszelnem, ami miatt marha szerencsés is vagyok.
Szóval én kb. minden 2. nap rendelek, ezért is gondolkodtam el rajta, hogy kellene előfizetés.
Leginkább egyiket sem érdemes, de a kettő közül egyértelműen a Wolt a normálisabb. A Foodora alias Foodpanda alias Netpincér még a nevét is folyton változtatja, drágább is, mint a Wolt és vacakabb is.
De a legjobban akkor jársz, ha ahol csak lehet közvetlen az étteremtől rendelsz. Bár egyre kevesebb helyen, de még mindig akad, ahol saját futár van. Na ott meg lehet nézni, milyen irgalmatlan drága is a Wolt meg a Foodora: ugyanaz az étel a saját futárral 15%-kal olcsóbb, mint Foodora-n.
Pl. saját futárral 3000 forint egy pizza és 300 a házhoz szállítás. Foodora-n ugyanaz a pizza 3400, házhoz szállítás 500, rendszerhasználat 150, aztán hopp, 750 forintot fizettél a Foodora-ért. Nyilván muszáj ilyen cigány módon csinálni, mert ha mindet a szállításra tennék és 1050 forint lenne a szállítás, akkor a kutya se rendelne.
Ezek a cégek többet ártottak, mint használtak, mert ugyan manapság sok helyről tudsz rendelni, de minden piszok drága.
Ezek nem házhozszállítási vállalkozók, hanem mocskos óriáscégek, akik lefölözik a hasznot, aztán a kiszállítást a külföldi hallgatókra bízzák.
Nálunk a Wolt futárok közül 10-ből 9 külföldi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!