Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Revoulut kártyára miért nem...

Revoulut kártyára miért nem engedi a pénz feltöltést?

Figyelt kérdés
Tegnapi napon regisztráltam a revoulutra és az OTP kártyáról elutasította a tranzakciót,van valami köze ha a személyes adatoknál rövid betűvel írtam a nevet a bankkártyán meg hosszúval van írva?ha kijavitom menne talán?
okt. 5. 08:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
#9: pebkac
okt. 5. 21:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Nemrég nekem is volt olyan, hogy egymás után többször is elutasította a Revolut feltöltést. Limit probléma nem volt, mobil netről próbáltam, amikor nem sikerült. Hazajöttem, itthoni WiFin ugyanazzal az összeggel kicsit később simán átment a tranzakció. Semmi gond nem volt vele. Sosem derült ki, hogy mi volt az oka.

Érdemes lehet megkérdezni az ügyfélszolgálatot, hátha meg tudják mondani, hogy mi volt az elutasítás oka. Én nem jártam utána, mert megoldódott.

Olyan nincs, hogy minden fizetést bankfiókba rohangálva kéne jóváhagyni. Eleve nem is várják meg a vásárlások, hogy bejuss egy bankfiókba és kivárd a sort, de még a telefonos ügyfélszolgálat kapcsolását sem. Ilyen egyszerűen nem létezik.

Az EU-ban kötelezővé tett kettős hitelesítéshez a telefonodra küld vagy SMS kódot, amivel jóvá tudod hagyni a tranzakciót, vagy ha egyszer beregisztráltál a netbankba, akkor az alkalmazásban jelenik meg a jóvájhagyás lehetősége.

Az SMS önmagában nem elég, kell hozzá kérni a bankfiókban egy telekódot, de ezt egyetlen egyszer igényeled (vagy már van, csak nem emlékszel rá, akkor kérheted a módosítását). A netbankba regisztrálni is csak egyszer kell bankfiókban, onnantól a telefonoddal tudsz mindent intézni.

Menj egyszer be a problémáddal a bankfiókba és elmagyaráznak mindent, utána menni fognak a befizetések és a kártyás tranzakciók mindenhol. Ha telefont cserélsz, akkor a banki alkalmazást ugyanazokkal a belépési adataiddal át tudod tenni másik telefonra. Igen, a telefonodra mindig szükség lesz minden egyes tranzakció jóváhagyásához. Épp ezért vezették be ezt a biztonsági hitelesítést, hogy anélkül ne tudjon más csak úgy fizetni a kártyáddal, hogy te jóvájhagynád a telefonod segítségével. Ha öcséd le tudja nyúlni a telefonod és a kódját is tudja, akkor ezt is fújhatod, de egy pénztárca tolvajnál hiába van ott a kártyád, ő nem tudja használni.

EU-n kívüli weboldalaknál nem működik ez a védelem. Ha ettől tartasz, akkor le tudod tiltani a kártya külföldi használatát - viszont akkor külföldi oldalakon te sem tudsz vele fizetni.

okt. 6. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!