Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, ha a sok...

Mi az oka annak, ha a sok érdeklődő dacára nem kel el egy adott termék a Marketplace-en?

Figyelt kérdés

Nem hirdetés, ezért sem mentem bele konkrétumokba, szimplán csak tanácsot szeretnék kérni, mert teljesen meg vagyok lőve.

Adott egy eszköz, amit már 2 hónapja hirdetek Marketplace-en.

A statisztikák szerint több ezer megtekintés van rajta, 60-70 hirdetésmentés és számos megosztás. Ehhez képest “csak” 1-2 komolynak tűnő érdeklődő írt rám, ám ők is egy szó nélkül felszívódtak, amikor személyes átvételre/kipróbálásra került volna a sor.

A miheztartás végett eddig szinte bármit el tudtam adni Marketplace-en, max. 2-3 hét alatt, még a kevésbé “népszerű” termékeket is. Azokon például csak 5-6 hirdetésmentés volt, mégis megvették őket. Igaz, azok pár ezer, max. pár tízezer forintos eszközök voltak, ez egy relatíve drágább tétel, 100.000 Ft-on felüli tétel (ugyanez újonnan 300-400.000 Ft). Használt, de jó állapotú, minőségi gép.

Mindenesetre végső elkeseredésemben elkezdtem fokozatosan, 1-2 hetente levenni az árát, már fele annyiba kerül, mint újonnan és így sincs rá komoly érdeklődő. A statisztika szerint sorra mentik el maguknak a hirdetést, de megvenni mintha senki nem akarná.

Mindenki arra vár, hogy minél lejjebb vigyem az árát? Senki sem fél, hogy elhappolják előle? Miért nem próbálnak “alkudozni”? Olyan, mintha csak várnák a sült galambot, vagy a “csodát”.

Mit csinálok rosszul? Valakinek, aki jártasabb nálam az adás-vételben, van bármi tanácsa, hogy mit lehet kezdeni a számos, extra passzív érdeklődővel?

okt. 4. 21:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nagy a kockázat. Pl laptop. Legyen 4 éves. Nekem pl bőven nem éri a felét, mert gari nincs rajta, bármikor megadhatja magát az akksi (sőt, valószínűleg már fele annyit sem bír, mint újonnan), SSD szintén meghalhat, hűtés trapa, stb.

Ha megveszem újonnan 3 év garival, akkor bír biztosan 6 évet.

Megveszem 4 évésen, fél árért cserébe csak 2 évet kapok, tehát pórul jártam.

Más a helyzet, ha nem műszaki cikk, ha nincs annyi rejtett avulási/elromlási lehetőség. Előbbit csakis akkor vennék, ha szinte ingyen van, amúgy inkább megfizetem és használom soká úgy, hogy tudom nem kattingattam 2 naponta vírusra, öntöttem bele hetente egyszer energiaitalt és vágtam földhöz napi szinten.

okt. 5. 19:22
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert a marketplace az online kereskedelem legalja
okt. 5. 22:23
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Mondok egy saját esetet:

A gyerekszobában cseréltük a kanapét.

Zsenília huzat szilvakék színben, kétszemélyesre kinyitható, alatta ágyneműtartó 3 nagy és 2 kicsi díszpárna. Hibátlan, foltmentes, szakadásmentes.

Föltettem fotókkal, leírással, erősen áron alúl, mondván, vigyék a lehető leghamarabb.

Most figyu!!! Az érdeklődök száma több mint 5000! (mondom több mint öt ezer)

Az ajánlatok:

-vigyem házhoz,

-vasárnap este 8-kor(!) jönnének megnézni,

-mennyit engedek az árából?

-na és több százan kérdezték a "megvan-e még", hogy aztán a válaszomat egy vakkantásra se méltassák.

-és még ezen megoldásoknak több száz permutációja.

Mérgemben levettem, majd két hét múlva dupla áron újra föltettem.

Mindössze kettő érdeklődő volt, amíg az első gondolkodott a második jött és vitte 24 órán belül.

A tanulság???

Fogalmam nincs.

A piac kiszámíthatatlan. 😂

okt. 13. 23:09
 14/14 anonim ***** válasza:

13 - lehet, hogy a nagyon alacsony ár a normális érdeklődőknek gyanús volt (ha ennyiért adod, mikor más drágábban rosszabat belőle, akkor biztos van baja amit nem mondasz el). Normális áron pedig az érdeklődött, aki komolyan akarta a terméket.

Baba/gyerekcucc tipikusan ilyen. Én sem a legolcsóbbat keresem ebből, hanem aránylag a legjobbat (persze bolti ár alatt).

okt. 15. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!