Ausztriában van üvegvisszaváltó rendszer, mint itthon a REpont automaták? Ha igen, ott is így működik?
Nem tudom, hogy van-e ilyen opció, az emberek egyszerüen válárláskor beváltják a bont.
Amelyik automatákat eddig láttam, ott vagy blokkot ad, vagy elküldheted
Itt a szimbólum: [link]
nyolcas vagyok, a lepontozásból úgy érzem, hogy igen, ezek német válaszok XD
de persze, majd igyekszem jelentkezni, felírtalak a bevásárlólistámra, hétfőn vagy kedden jövök :D
Ó köszönöm. Figyelni fogom ezt a kis jelet, amikor arra járok (megyek majd látogatóba).
Köszi 8-as szintén.
híreim vannak, eljutottam a boltig XD
bocs eskü akartam neked írni, csak ez a háztartás dolog néha kicsit elmarad.
tehát: interspar szupermarketben voltam, bevásárlóközpontban, és ha kellően sokáig kerestem, megtaláltam a visszaadós automatát. kicsit fura, a fáradtolaj van kitáblázva, és ha tovább tévelygek, ott egy visszaváltó izé. ilyen különálló üzletekben, hogy billa, lidl vagy aldi, nem láttam sehol. valszeg csak nagyobb épületeken van hely neki.
egy bácsi éppen sörösüvegeket dobált be, elég gyorsan, és papírt kapott utána, annyira nem nézett ki barátságosnak hogy belemásszak a papírjába, de gyanús, hogy egy kiváltható vagy levásárolható összeg van rajta.
mit lehet visszaváltani: üveg üvegeket, sörökét általában igen, borokét már nem mindig, a joghurtokat igen, a csemegeuborkát nem. fene se érti XD és a keményebb, vastagfalú petpalackokat. (nem tudom hány éves vagy, nagyim azt mondta húsz éve még nekünk is volt ilyenünk, én ahhoz fiatal vagyok, kisiskolásként annyira nem kötött le a csomagolóanyagok minőségének vizsgálata). ezek az egyszerhasználatos, sima petpalackok nem visszaváltósak.
ami visszaváltós, azon a felirat változik, de az árcímkéjén a polcon ott van a termék ára fölött, hogy "pfand: 0.29"
ja meg még egy vices dolog, láttam közép-európai piacra csomagolt hippy gyümölcslevet vagy mit (olyan kis gyerekital, jegesmaci van rajta), német-szlovák-magyar csomagolással, azon rajta volt a magyar visszaváltós jel, nem tudom ha veszünk olyat bécsben, ad-e érte a magyar gép pénzt XD
Szlovák Z betűs és magyar 50 -es jelzésűssel én is találkoztam, a szlovák és a magyar automata is elvette.
Nagyon köszi ezt a hosszú választ. Fura, hogy az ilyen üzletekben nincs, de akkor ha arra vetődöm, az Interspar előnyben részesül.
Mivel határ mellett lakok, sok szlovák palackot találok, össze szoktam szedni, és visszaviszem, 15 cent egy palack.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!