Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ausztriában van üvegvisszavált...

Ausztriában van üvegvisszaváltó rendszer, mint itthon a REpont automaták? Ha igen, ott is így működik?

Figyelt kérdés
És hogy néz ki a visszaváltós jelzésük?

szept. 27. 05:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ausztriában is van, meg Németországban is.

A módszer ugyanaz, megveszed a betétdíjas termékeket, az üres flakont meg visszaviszed az üzletekbe, az automatákba dobot, kapsz egy blokkot, amit aznap a pénztárnál le tudod vásárolni abban az üzletben, ahol bedobtad a flakonokat.

Már jópár éve van ez a rendszer, az elsö nehézségek után tökéletesen müködik.

szept. 27. 08:09
 2/16 anonim ***** válasza:
8%
Van, egy egynapos kirándulás alkalmával szívtam is vele, nem találtam a polcokon olyat amin vagy nincs logó, vagy esetleg a magyar is rajta van, hogy itthon visszavigyem, mert sokra nem mentem volna vásárlás után egy levásárolható blokkal.
szept. 27. 10:00
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Van. Sokkal régebb óta, mint Magyarországon.
szept. 27. 10:10
 4/16 anonim ***** válasza:
88%
kb... 15-20 éve létezik a külföldi országokban, és sokkal jobban működik a rendszer.
szept. 27. 17:26
 5/16 A kérdező kommentje:
Esetleg tudtak valami képet linkelni, ott hogy nez ki? Minden boltban van gép? Ott nem lehet utaltatni vagy csak osztrák bankszámlára?
szept. 27. 18:28
 6/16 anonim ***** válasza:
55%
mit akarsz hova utalni?
szept. 27. 19:17
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Itt blokkot kapsz, amit le tudsz vásárolni vagy a pénztárnál visszakapni az összeget
szept. 27. 19:22
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

ezek németországi válaszok?

most végignéztem a bécsi műanyagokat, egyre van ráírva, hogy pfandflasche, de azt nem adom, ilyen jó, kemény műanyag literes üveget tíz euró alatt nem kapok, ha boltban próbálok venni, és tök jól beleillik a hátizsákom palacktartójába... azokon a vékony, nyeklős pet-eken amikkel most a magyarokat szívatják semmi ilyet nem látok?! visszaváltós automatát se láttam még soha, pedig csak főváros...

(nem használok amúgy sokat, ilyen üdítőitalokat veszek hogy cola vagy gyümölcslé, meg ha otthon felejtem a vizemet veszek a városban, itt iható a csapvíz, tehát lehet van, csak nem azok amiket én veszek, nem kötekedni akarok, tényleg érdekel)

szept. 28. 00:05
 9/16 anonim ***** válasza:
Van. És jelentősen jobban működik.
szept. 28. 08:50
 10/16 A kérdező kommentje:

7-es: itthon ha letöltöm az aplikációt, és regisztrálok, megadom és elmentem a bankszámlaszámomat, akkor az automatánál, mielőtt beletenném a visszaválthatóakat, van olyan opció, hogy ne bolti utalványt adjon, hanem átutalja a bankszámlámra, miután azonosítom magam az aplikáción keresztül egy egyedi QR kóddal. A boltok többsége egyébként kifizeti, de van, amelyik nem, pedig elvileg előírás nekik, de a kisebb, nem valami láncolathoz tartozó boltok sz.rnak rá, és csak levásárolni lehet. Ezért is jó, hogy van utalás.

De azért kérdezem, mert majd szeretnék Ausztriába köoltözni, és előzetesen érdekel, hogy ott hogy megy...

8-as, esetleg ha jössz-mész holnaptól, néha megnéznéd a boltokat? Biztos vannak automaták vagy valami visszaváltás, te akkor első kézből tudnád közvetíteni, mi a helyzet.

Amúgy tegnapelőtt Szlovákiában vittem vissza üvegeket (határ mellett lakom), és majdnem ugyanolyan automaták vannak, mint Mo.o.-on. Kicsit más a szalag a gépben, meg a vonalkód ellenőrzése, de ugyanaz az elv, elveszi, összezúzza, és ad egy utalványt. Ott is kifizették utána a boltban. A szlovák üvegeken egy nagy Z-betű van ott, ahol nekünk egy 50-es jel. De Ausztriában mi van? Hogy néz ki?

szept. 28. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!