Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha idén egész évben táppénzen...

Ha idén egész évben táppénzen voltam, jár szabadság?

Figyelt kérdés
Egész évben táppénzen voltam, egyetlen napot sem dolgoztam, akkor jár szabadság? Kivehetem a szabadságot év végén?

szept. 22. 16:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
65%
Táppénz alatt is jár szabadság. Legjobb példa, amikor egy nő terhesen táppénzre megy és akár fél évet vagy még többet otthon van - neki is ugyanúgy jár az egész éves szabija, nem csak a fele vagy még kevesebb.
szept. 22. 21:13
 12/14 anonim ***** válasza:
55%
Kedves kérdező! Ugyanebben a helyzetben voltam. A diagnózis is. Járt a szabadság, bár pár napot levontak. Ez a törvényből adódott. Jobbulást!
szept. 22. 22:09
 13/14 anonim ***** válasza:
56%

"Járt a szabadság, bár pár napot levontak. Ez a törvényből adódott. "

Szabadságból nem lehet "levonni", maximum ha nem teljes évben áll fenn a munkaviszonyod, akkor arányosítani szükséges azt.

Keresőképtelenség esetén is jár szabadság. Ha nem tudod az adott évben kivenni, akkor átmegy a következő évre.

szept. 23. 04:49
 14/14 anonim ***** válasza:
Szabadsagbol akkor szoktak levonni ha pl fizetetlenre mesz. Ha elmesz 1honap fizetetlenre akkor a szabik 1/12e ugrik.
szept. 23. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!