Mit és mennyit vihet a végrehajtó?
"Ugyan miért zárolná?"
Mert amíg a hatósági átutalási megbízás nem teljesül, nem fizethet ki semmit a bankszámláról a bank. Azt pedig jelenleg technikailag úgy tudja megoldani, hogy zárolja az érintett bankszámlát.
"Ez jó nagy butaság. Ersténél és Raiffesennél pl. biztosan nem így van. "
Attól még nem butaság, hogy két bank meg tudta oldani technikailag, hogy ne kelljen inkasszó esetén zárolni a bankszámládat.
Nem minden banknál van így. Azért is írtam, hogy 99,99 %-a zárolja. Készüljön fel rá a kérdező inkább, mint sem.
Nem tudom, nekem még nem volt inkasszó a bankszámlámon.
Én azt tudom, hogy évtizedekig így volt és még ma is megjelennek adózók a NAV-nál, hogy nem tudják használni a bankszámlájukat, mert inkasszó került rá és amiatt zárolták.
Ez mindenképpen butaság: "Azért is írtam, hogy 99,99 %-a zárolja".
Ha lenne az országban 20 bank (wiki szerint 17 kereskedelmi bank van Mo.-on), abból kettő biztosan nem zárolja (saját tapasztalat), akkor a 18 már legjobb esetben is csak 90% lehetne. Valaki írta fentebb, hogy OTP sem zárolja.
-----------------
"két bank meg tudta oldani technikailag"
Ennek semmi köze a technikához. Kőkorszaki megoldás, régen lehet hogy így volt, ma semmi nem indokolja. Már mindent lepasszolnak a bankok, ami személyes megjelenést igényel, befizetni is lehet ATM-nél, ráadásul ingyenesen, sok esetben számlanyitáshoz sem kell bemenni bankfiókba stb.
Úr Isten 24-es! Most komolyan százalékokat számoltál? Jesszusom. Ez nálam már a kötekedés szintje. Rendben, legyen jó napod, ha te így érzem magad boldognak.
Egy dologra vigyázz: Senkinek ne legyél a főnöke, mert marhára fognak utálni a beosztottaid.
Én csak mosolyogni tudok rajtad. Bocsi, de ez van...
Amennyiben egy százalékszámítás leleplez egy nyilvánvaló hazugságot, akkor igen, kell százalékot számolni.
Ha én főnök lennék, te biztosan alkalmatlan lennél arra, hogy bármivel is megbízzalak. A munkaviszony egyfajta bizalmi viszony is. Hazugoknak nálam nincs helyük.
"Amennyiben egy százalékszámítás leleplez egy nyilvánvaló hazugságot, akkor igen, kell százalékot számolni."
Te szerencsétlen. A 99,99 %-kal azt ecseteltem, hogy a bankok többsége zárolja a bankszámlát inkasszó esetén. Most ha 20 %-os írok, abba is belekötsz, mert a te számításod szerint az nem 20 %, hanem 23 %. Ez már neked a hazugság kategória? És neked van szavazati jogod ebben az országban?
Tanuljál már meg olvasottakat értelmezni és állítsd le magad te szerencsétlen...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!