Amennyiben több helyről van behajtás "ellenem", 50%-át le is tiltották a fizetésemnek, de megyszűnt a munkám, le lehet beszélni hogy ne vonja ha lesz fizetésem?
#12-es vagyok.
Tudom, mi a különbség, és saját tapasztalatról írtam. Volt több tartozásom, 50%-ot vontak tőlem, aztán megszűnt a munkám, nehéz helyzetben voltam, a bátyám azt mondta h segít fizetni h amíg nem találok új munkát, addig se halmozódjon tovább a tartozásom a kamatok miatt. Felhívtam az Intrumot, az OTP Faktoringot, a Medicreditet, meg volt még egy negyedik is azt hiszem, megbeszéltem velük h ez van, nincs munkám, de van, aki segítsen, és megbeszéltük h havonta mekkora összeget tud vállalni a bátyám. Aztán küldték a csekket. Annyi h én utaltam a számlaszámukra, nem csekken fizettem, de azt is megbeszéltem a behajtó cégekkel.
Mondom, a behajtó cégek csak örülnek, ha valamilyen módon hozzájutnak a pénzükhöz. Nem számít nekik h honnan, csak fizessünk. Ami úgy gondolom, hogy valahol érthető is.
15
A felsorolt cégek EGYUKE SEM végrehajtó, de ne zavarjon egy pillanatra sem...
Ezek mind behajtó cégek kb nulla jogkörrel.
#15-ös vagyok.
Haver... Hol írtam én, hogy "végrehajtó"? Mindenhol "behajtót" írtam, bakker :D Te vak vagy, vagy mi a tököm van? :D
De oké, akkor a pontosság kedvéért nevezzük őket "követeléskezelő társaságoknak", ahogy ők is nevezik magukat a honlapjukon (ahol egyébként a "behajtás" szót is használják a tevékenységi körük leírásával kapcsolatban, tehát nyugodtan használható rájuk a köznevesült és célközönség által is közérthető "behajtó cég" kifejezés is):
Szóval akkor ennek fejében helyesbítem a válaszaimat is, hogy megnyugodjon a kis lelked:
"Javaslom az OP-nek, hogy telefonon konzultáljon a követeléskezelő társaságokkal. Én velük konzultáltam telefonon, és a követeléskezelő társaságokkal való egyeztetésem útján oldódott meg a tiédhez hasonló helyzetem."
Így megfelel, kedves #16-os? :D
17
Pont erről van szó, hogy azt sem tudod miről beszélsz. A kérdezővel szemben VÉGREHAJTÁS történik - nem behajtás. Erre célzott - nagyon helyesen - a #14-es válaszoló.
Kedves17-es!
A behajtó, vagy követelés-kezelési társaságoknak semmiféle jogkörük nincs végrehajtási eljárást folytatni. Tehát nem tilthatnak le fizetést, nem inkasszálhatnak bankszámlát és így tovább...
Azt kizárólag végrehajtási joggal rendelkezők tehetik meg ->
- önkormányzati adóhatóság
- NAV
- önálló bírósági végrehajtók
Más nemigen... :)
Kérdezőnek.
A bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítása alapján van arra lehetőség, hogy az önálló bírósági végrehajtó részletfizetést biztosítson. Sőt, bizonyos feltételek megléte esetén szinte "kötelező" neki azt biztosítania.
Ha a NAV-nak tartozol, ott is van olyan típusú részletfizetés (automatikusnak hívják), amikor köteles arra rábólintani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!