Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Igaz, hogy Németországban a...

Igaz, hogy Németországban a 2000 euro olyan, mintha valaki Magyarországon 300 ezer Ft-ot keresne, tehát nehéz belőle megélni?

Figyelt kérdés

szept. 10. 21:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egyébként ha összehasonlítod a német-magyar árakat, látni fogod hogy Németországban sok minden olcsóbb ès sok dolog szinte egy áron van a magyarral. Így a kérdésed nem helyt álló. Akkor lenne egyenlő ha a 2000ret csökkentenéd vagy a 300 ezret növelnéd, akkor lenne hasonló.

2000ből meg lehet élni, félre lehet tenni. A magas árak mellett is. Tehát nem, nem ugyanolyan.

szept. 12. 17:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Eleve bruttó 2100 a teljes munkaidős minimálbér, aminek 1600 alatt van a nettója. És rengetegen dolgoznak részmunkaidőben, papíron meg aztán pláne. A medián se sokkal van nettó 2000 felett.

Németország se fizetések, se költségek szempontjából nem olyan nyugati, mint sokan hiszik. Jó hely, de aki rendes pénzt akar keresni, innen is elhúz Svájcba vagy Amerikába.

szept. 12. 17:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Sok magyar van németben, akikkel eddig beszéltem és akiket megismertem. közülük sokan azt mondják azért jöttek ide hogy a hitelüket magyarban ki tudják fizetni.

Nem akartam nekik mondani hogy ebből a kis pénzből nehezen fog összejönni, mert Németországban sem fizetik túl az átlag embereket. De az életszínvonal azért jobb, van miből félretenni ha nem költekezel minden felesleges kacatra és odafigyelsz a boltban milyen élelmiszert veszel. Tudsz venni 2 euroért és 12 euroért is egy darab sajtot.

De szerintem ez az életszínvonal sem egy hű de király ami itt van.

szept. 13. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!