Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Előző hyről származó kilépő...

Előző hyről származó kilépő papírokat is vissza lehet kérni?

Figyelt kérdés

Az előző (első) munkahelyemen 3 évet dolgoztam. Majd elmentem egy másik multihoz, ahol csak pár hónapot voltam.

Ugye a 2.helyen le kellett adni az előzö helyről kapott kilépő papírokat. Lehet,hogy majd szükségem lesz mindkét hely kilépő papírjaira.

A mostani helyemet (második) meg tudom kérni,hogy az anno leadott első helyemről származó kilépő papírokat is postázza ki az általuk kiállított kilépő papírokkal együtt?

szept. 2. 18:59
 1/9 A kérdező kommentje:
*előző helyről
szept. 2. 19:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért adtad oda az eredetit? Másolat untig elég lett volna nekik.
szept. 2. 20:46
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem mondták,hogy másolat kell.
szept. 2. 22:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Kilépő papírok alatt nem tudom, hogy mit értesz.

MIL-lap kell a munkáltatónak, és a "TB"-kiskönyv. Más nem.

A MIL-lapot eredetileg 3 példányban kell kiállítani pont azért, hogy 1 példány abból neked is maradjon.

Minden más "kilépő" papír marad nálad, mert semmi szüksége az új munkáltatónak rá.

Kilépő papírok:

1. MIL-lap (munkáltatói igazolás a munkaviszonyról) (3 példányos)

2. Ha a MIL-lap nem tartalmazta, akkor külön igazolás arról, hogy van-e munkabérből kötelező letiltásod (2 példányos)

3. Igazolás álláskeresési járadék igényléséhez (2 példányos)

4. OEP igazolás (ma már külön kérni kell, hogy adják ki, ha szeretnéd, hogy kiadják) (2 példányos)

5. "TB"-kiskönyv (1 db)

6. ADATLAP az adott adóévben megszerzett jövedelmekről, levont SZJA-előlegről stb. -> adóbevalláshoz adják ki. (2 példányos)

Az új munkáltatónak ebből csak az 1. (adott esetben a 2.) és az 5. szükséges. Minden más a tied, marad nálad.

Munkaviszony megszűnésekor a fenti 3 iratból a "TB"-kiskönyvet kell visszakapnod. A többi marad a munkáltatónál.

Melyikről beszélhetünk most, amire állítólag később szükséged lehet?

szept. 3. 04:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Én mindent leadtam,amit kaptam.
szept. 3. 07:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Megkérhetem az előző munkahelyet,hogy ismét állítson ki nekem kilépő papírokat?
szept. 3. 07:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Megkérheted, de nem kötelesek teljesíteni.
szept. 3. 07:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Vagy akkor a mostanit megkérhetem,hogy postázzák vissza az előző hely kilépő papírjait is?
szept. 3. 07:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Bárkitől bármit kérhetsz, a kérdés, hogy ki mit tesz meg neked.
szept. 3. 07:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!