Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elvehetik így a pénzem?

Elvehetik így a pénzem?

Figyelt kérdés
Egy bizonyos oldalon(ami egyébként tök legitnek tűnik, nem tűnik csaló oldalnak) megadtam a kártyaadataimat egy 0 eurós vásárláshoz - gondolom én kor ellenőrzés miatt (bár már egy 6 évesnek is lehet kártyája)- viszont feldobta az OTP-s alkalmazás, hogy hagyjam jóvá az 1 eurós vásárlást, természetesen nem hagytam jóvá, de mégis levonta a pénzt. Nyílván az a 390 Ft nem nagy pénz, de vonhatnak le több pénzt is úgy hogy nem hagyom jóvá?

aug. 28. 18:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen oldal?

Amúgy gyakori, hogy beterheli a számlát a rendszer hogy tényleg valósak-e az adatok. Ha minden stimmel akkor utána visszaadják ezt a befoglalt összeget.

aug. 28. 18:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Az oldal elég érdekes, mármint ha belinkelném lehet, hogyletiltanának innen. Szerintem is csak megnézi az adatokat, mert időközben megnéztem és címzettnek a www.vsm.support ot írja
aug. 28. 19:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Vissza kéne kapnod az összeget. De egyebkenten is megszívtam már ilyennel. 10k-t vontak le, otp szerezte nekem vissza.
aug. 28. 19:23
 4/5 anonim válasza:

Azt írtad, hogy nem hagytad jóvá az alkalmazásban. Ilyen esetben - hiába voltak megadva a bankkártyád adatai - nem vonhatnak le pénzt a folyószámládról. A banknak el kellett volna utasítani a kérelmet. Ezért lett kötelező minden banknál ez a plusz jóváhagyás. Ellenkező esetben bárki aki megszerzi valakinek a kártya adatait, azonnal vásárolni tudna vele. Ha nem félrekattintottál, akkor ez hiba volt az alkalmazásban (talán a telefon op.rendszerének verziójához kötött). Azért érdemes jelezni, hogy utána tudjon nézni az IT, mi okozta.

Minden ilyen esetben lehet visszatérítést kérni. Én jártam így, még az alkalmazásos, vagy sms megerősítés bevezetése előtt és szó nélkül jóváírták a levont összeget (kb. 30.000 Ft volt), pedig az is lehet, hogy én nem vigyáztam kellően a kártya adatokra.

aug. 28. 20:03
 5/5 anonim ***** válasza:
El.
aug. 28. 22:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!