Az milyen már, hogy 78%-ot emel a gyökér google a youtube premiumon?
Kapom az emailt, hogy mostantól 4790 lesz a yt, a korábbi 2690 helyett (családi). Indoklás: hogy tudják biztosítani a megszokott minőséget, és hogy jól meg tudják fizetni a videósokat. Ez közel 80% áremelés, évi bő 30k helyett közel 60k lesz az, hogy ledobhassuk magunkat bármelyik kedvenc kijelzőnk elé úgy, hogy nem kell háborús vészhelyzetezni meg ilyenek. Ez egy közmunkásnak majdnem egy hónapnyi napozás skacok.
Az adblock szélmalomharcukkal már rávettek egyszer a mókolásra, de ez legalja, ez már az a pont, hogy megkérnélek Titeket is, hogy bojkottáljátok, ahol lehet! Ez már az a pont, ahol lecserélem a böngészőmet és kidobom a TV-t az ablakon. Vagy legalábbis teszek alá valami rendes kis netelős PC-t, az éves költségbe bőven belefér... Aztán TubeMate meg Vanced, 60k-t ér meg évente ez a csöppnyi kis kényelemvesztés. Majd én tudom, melyik csatornát támogassam a felszabadult összegből, és hogy milyen google nélküli úton.
Elképzelhető persze, hogy valahogy nem került elém a terjedelmes EULA stb apróbetűzése arról, hogy X idő után 80%-ot emelnek. Lehetséges, hogy tényleg ennyire meg vannak szorulva, hogy egy ilyen ágrólszakadt, végletesen árérzékeny, max pármillió fős piacon 80% árat kell emeljenek. Esetleg a marketingesek ráébredtek, hogy egy ekkora emelés milyen jót tesz a bolt jóhírének, ahogy a korábbi húzásokkal is szépen sikerült bizonyítania a rátermettségét az összes nyomorult ötletgazdának... A képzeletnek semmi nem szab határt ugye. Látni fogják ők is szerintem, csak legyünk minél többen!
"max pármillió fős piacon"
Mit ertesz pontosan parmillio alatt? Iden leptek at a 100 milliot, ha jol emlekszem.
Én inkább fizetek az adblockerek fejlesztőinek, mintsem youtube prémiumra fizessek elő.
Nekem akkor lett végleg elegem, amikor elkezdtek egy videó közepébe két átugorhatatlan reklámot betenni. Azóta adblockot használok. Gyönyörűen működik, nincsenek reklámok.
8
Jútúb van ingyen is. Csak azért fizetsz 5k-t hogy ne kelljen két kattintással reklámblokkolót telepítened.
#3 Ha az árérzékeny szónál nem jöttél rá, hogy az a pármilliós piac a magyar piac, akkor inkább ne fáradj a megfejtősdivel szerintem!
#4 Ez nem a konkrét összegről szól, hanem arról, hogy közel duplán húzzák a pénzt mindenki zsebéből, illetve láthattad évre vetítve, meg azt is, mire elég akár az alternatívakeret, akár a teljes visszamondással felszabaduló összeg. Ezek már azért kilátszanak a nagyító alól, és innentől mondhatjuk, hogy nem csak egyszerűen alapelvet sért, hanem gyakorlati haszna is van annak, ha nem nyeli be az egyén ezt a "kis megkésett korrekciót". Kábé két hónapja kezdtem előfizetni, mondom jusson az alkotóknak, csak akkor ne legyen már reklám. Továbbra is elnéztem nekik, hogy ilyenekért kérnek pénzt, mint lezárt telefonon folytatódó lejátszás, igazából előtte is mind megoldott volt.
Az már csak hab a tortán, hogy linkeli a zseni, hogy milyen fejlesztések kerülnek ennyibe, és mind olyan, ami ezeréves kód, még a labs is ugyanaz, mint ki tudja mióta. Itt valakinek lehet meg kéne tanulnia gazdálkodni, pofátlan koldulás helyett. Az lett volna a minimum, hogy hamarabb kezdenek emelgetni és apró lépésenként. Három 21%-os emelés, vagy négy 15%-nyi ugyanitt kötött volna ki, de full másképp esik, csak akkor két éve jó lett volna ráébredni, mit mondanak a számok.
#7 Már a leírásban egyetértek, és bátorítanék rá mindenkit, kifejtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!