Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Álláskeresési Járulék elbírálá...

Álláskeresési Járulék elbírálásának ideje?

Figyelt kérdés

Eddig még nem szorultam rá ilyenre (szerencsére) ezért annyira nem vagyok képben.

Előreláthatólag a jogosult leszek a járulékra..

Viszont arra vagyok kíváncsi, hogy ha 2024/07/25-én kerültem felvételre álláskeresőként.

2024/08/02-én indult el a kérelem a "támogatás" iránt

2024/08/21-én kell bevinnem a hiányzó/igényelt dokumentumokat elbírálásra.

A szeptember elején történő kiutaláskor már jogosult lehetek?

Vagy ez mennyire változó?

2024. aug. 17. 17:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom vagyis legalább is nálam úgy volt hogy az igénylés napjától jár. Attól a naptól jár amikor bementél és igényelted. Az meg hogy még pótolnod kell a papírokat az nem számít csak az a lényeg hogy pótold. Jogosult úgy lehetsz ha van 365 napod ledolgozott időd. De a munkaügyibe minden kérdésedre választ kapsz ugyan is papírt is kapsz róla hogy mikortól vagy jogosult és benne lesz az is hogy hány nap álláskeresési járadékra vagy jogosult.
2024. aug. 17. 18:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Ügyintézési idő 30 nap. Ezen belül bármikor megállapíthatják a jogosultságodat. Hiánypótlásra 15 nap a határidő.
2024. aug. 17. 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:
... ez nem járulék (mert azt be kell fizetni az államnak), hanem járadék, ami egy ellátási/juttatási forma és az állam fizeti az arra jogosultaknak...
2024. aug. 18. 05:07
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor remélem szeptemberre minden rendben lesz.

3# Igazad van, köszönöm a korrigálást:)

2024. aug. 18. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!