Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Próbaidő alatti felmondásnál...

Próbaidő alatti felmondásnál nem adnak állaskeresési járadék igenyléséhez igazolást?

Figyelt kérdés
Próbaidő alatt mondtam fel az új helyen a régi munkahelyemen kaptam ilyen igazolást, amit az újmunkahelyen a Hr-nek elküldtek, viszont felmondtam de az új hely nem adott..járna az álláskeresési de nem tudom igy igényelni. Szoval az oké hogy elveszik a régi munkahelyest de nem kellene újat adni?

júl. 24. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem. Minden munkahely ad a kilépés után igazolásokat.
júl. 24. 18:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Minden munkáltató köteles kiállítani ezt az igazolást, ha igénybe veszed az ellátást, ha nem, ha jogosult lennél az ellátásra, ha nem.

Jelezd a munkáltató felé, hogy nem adta ki. Ha érdemben nem reagál semmit, akkor a kormányhivatalokban találod a Foglalkoztatási Felügyeleteket, ott kell panaszt enni, ők az illetékes hatóság. Majd intézkednek, hogy soron kívül megkapd.

"járna az álláskeresési de nem tudom igy igényelni."

Igényeld meg nyugodtan, majd hiánypótlásra szólítanak fel, és kapsz határidőt, hogy utólag benyújtsd.

júl. 24. 20:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Kaptam is igazolásokat de ilyet nem..
júl. 28. 20:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor felveszem q kapcsolatot a volt melóhellyel, aztán kiderül, mondjuk közben lehet megigényelem, köszönöm
júl. 28. 20:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Az igazolás fejlécéből egyértelműen kiderül, hogy az álláskeresési járadékhoz adják ki. Nézd meg még egyszer. Ha tutira nem kaptál, akkor jelezd a munkáltatónak, hogy S.O.S pótolja.
júl. 29. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!