Ha ki van adva a lakás albérlőknek azt hogy lehet megoldani ha nekem megszünne a lakhelyem es nincs hova mennem akkor ott lehessek?
Ha kiveszel egy albérletet a felmondás feltételek is részletesen szabályozva vannak, azért szoktak időt hagyni a költözésre. Nem úgy működik, hogy ma szólnak és holnap már el is kell hagyni az ingatlant, hanem x hónap van hagyva azért a költözésre és új albérletet találni.
Olyan esetről még nem hallottam hogy aki kiadja, oda költözzön menet közben. De vélhetően ez esetben a rezsi költségek is megoszlanának és kevesebb bérleti díjat kellene fizetni az illetőnek, ha az egyik szobába időközben beköltöznél. Ki lehet térni rá, ha részletesen elolvassa a bérlő a szerződést akkor erre biztosan rá fog kérdezni. Azért a lakás alapterülete befolyásolja ennek az esetnek a megoldását. Pl. a 3 gyerekes család esetén, ebbe nem valószínű hogy belemennének.
“De most én meg albérlok miatt legyek utcán ha olyan esne meg pl kidobnak az alberletbol vagy bármi is történjék?”
Agyat is kellett volna növeszteni…
" azt hogy lehet megoldani ha nekem megszünne a lakhelyem es nincs hova mennem"
Akkor bérelsz egy másik lakást, nem pedig beköltözöl a sajátodba, amit kiadtál valakinek bérbe. Ez ilyen egyszerű...
Fel kell rá készülni anyagilag. Felkészülni előre szoktak, nem pedig utólag.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!