Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Diákhitelből albérlet?

Diákhitelből albérlet?

Figyelt kérdés

Jelenleg 1 szobát bérlek 100-ért ebbe minden benne van 1 emberel osztozom az egész lakáson az egyetem 7 percre lesz és a ház elől indul és az egyetem előtt rak le.

Állami kollégium durván egy 20-as lenne de ott szabályok vannak 2-4 ember van egy szobába látnom éreznem kéne a többi embert magam mellet 2m-re engem ezek valahogy nagyon undorítónak de szerintetek a magán szféráért megéri havi 150-ezret felvenni 2 éven át diákhitelbe?

aug. 14. 19:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Én diákhitelt napi megélhetési költségekre nem annyira javaslok felvenni. Bár felvenni ezt a hitelt és felélni hihetetlen egyszerű, de amikor el kell kezdeni visszafizetni az a nehezebb feladat. Ez a 4 félévre 3 millió Ft + a kamatok. Ha a max. 150k-val számolom havonta.

Javaslat: ha szeretnél mindenképp albérletbe maradni azért a diákmunkán elgondolkoznék esetleg mellette.

aug. 14. 19:37
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
kinek mi éri meg
aug. 14. 20:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem érte meg, ezért elviseltem kollégiumban a szobatársat.
aug. 14. 21:47
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Ez tőled függ. Tisztán rövidtávú pénzügyi szempontok alapján nem éri meg. Ha viszont annyira zavar, hogy több másik emberrel kellene osztoznod a szobán, hogy szimplán emiatt fulladnának kudarcba a tanulmányaid, akkor megéri.
aug. 14. 22:13
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
4-6 millió forint mínusszal indulni az életnek még akkor is necces, ha IT diplomát készülsz szerezni. Legyen szerencséd és mondjuk már kezdőként keress 500k nettót: egy komplett évig csak azért fogsz dolgozni, hogy ezt visszafizesd és a kamatokról még nem beszéltünk.
aug. 14. 23:00
 6/11 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező ezért kell fiúk helyett lánnyal, vagy lányokkal egy szobában lenni, úgy már nem olyan undorító a 2m-es közelség, sőt a -19cm sem :)
aug. 15. 06:12
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
Diákhitelt csak akkor szabad felvenni, ha nagyon muszáj. Ilyesmire nem!
aug. 15. 07:16
 8/11 A kérdező kommentje:
szerintem ez az a kategoria hogy nagyon muszáj
aug. 16. 17:09
 9/11 anonim ***** válasza:
@8 Milyen diplomát fogsz szerezni? Kezdőként milyen fizetési kilátásaid lesznek? Mennyi ideig kell majd dolgoznod azért, hogy visszafizesd a felvett hitelt? Ha mondjuk egy sima közgáz vagy nyelvszakos diploma után elmész 400-ért egy multihoz, akkor olyan 16 hónapig csak azért fogsz dolgozni, hogy ne kelljen másokkal osztoznod a szobán. A te dolgod, hogy neked megéri-e, én biztos nem csináltam volna.
aug. 16. 17:46
 10/11 A kérdező kommentje:

Gazdaság informatikus

Valahogy inkább fizetnék hitelt évekig minthogy 4 éven át kéne mások mellet szenvednem látnom szagolnom őket antiszociálisként horror lenne másokkal egy légtérbe élni.

aug. 16. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!