Mennyiből jön ki egy 4 tagú család 2024-ben?
Ha megteszitek, hogy válaszaitokba beleírjátok a
-kort
-település típusát
-munkakört
-fizetést
-kb. kiadást, annak nagyon hálás lennék!
#6 Négy tagú család Debrecenben havi 450-ből? Hadd találjam ki: soha nem mentek sehova nyaralni/kirándulni/szórakozni.
Még ha albérletet vagy hitelt nem is kell fizetni, akkor is két felnőtt plusz 2 gyerek havi kajája legalább 220, rezsi mondjuk 45, háztartási költségek 10, közlekedés (ha nincs autó) 20, egyéb dolgok 10 és már rögtön 300-nál járunk és nagyon minimalista számítással. Ha kocsi is van, akkor az még legalább 50, két kocsival 120.
11, havi 140 a kajaköltségünk, mondjuk a nagyobbik már oviban eszik napközben ingyen.
Mi tök jókat kajálunk ebből, sok idényzöldséggel, hüvelyessel, itthon sütött pékáruval. Mondanám, hogy leírom, de már megtettem 1-2 alkalommal és akkor is csak annyit kaptam, hogy ja, hát ő nem szereti az ilyen kajákat, nem enné, ezért neki nem jönne ki ennyiből (ezt írták pl. arra, mikor felhoztam a zabpehelyhes répafasírtot házi tortillával, friss salátával, kapros szósszal, mert ugye azt szokták ilyrnkor kombinálni, hogy krumplis tésztán él az ember).
Egyébként van egy kis veteményesünk is, nem lát el egész évben, de hogy erre is egy példát mondjak, tavasszal és ősszel onnan hozzuk be a jégsalàtát, nem 8-900 forintért vesszük a piacon.
13-as, ez rendben van, de nem azt jelenti, hogy mert neked nem adott a lehetőség vagy más az ízlésed, ezért képtelenség, amit más leír. Húst amúgy mi is eszünk, nem vagyunk vegák, csak nem mindennap és nem húst-hússal.
De még ha az eredeti számolásodnál tartunk is, ha elmegy 300 az alal dolgokra, akkor is van másik 150 ezer mindenfélére. Amúgy nyaralni tényleg nem járunk, mert a ház befejezésére költünk, de elvileg idén kész és az arra félretett pénzből nyaralni megyünk. Mondjuk most is voltunk 3 napot, ha az nyaralásnak nevezhető.
Én 476 ezret keresek fixen, a férjem kb. 350-et, de neki változó valamennyire, 20-30 ezerrel lehet több, illetve van, hogy beesik neki pár tízezer maszek melóból. Így az összbevétel 826-950 ezer közt alakul általában. 78 ezer forint lakáshitel van, a gyerekek 5 és 9 évesek.
Úgy nagyjából 700-ból tudunk kijönni, ha nincs semmi extra. Ez viszonylag kényelmes, szóval megveszünk olyasmit, ami nem létszükséglet, a boltban is veszünk szinte mindig valami finomat pluszban stb. A többi megtakarítás. Nyaralni egy évben egyszer járunk tengerhez, ezen kívül itthon egynapos kirándulások, programok szoktak lenni, pl. elmegyünk egy távoli állatkertbe a gyerekekkel, leugrunk a Balatonhoz egy napra (reggel megyünk, este jövünk). Kertes ház, Komárom-Esztergom megye.
Nincsenek mindennapos anyagi gondjaink, de nem bánnám, ha 2-300-zal több lenne a bevétel, jobban tudnánk haladni a célok felé.
Én és feleségemmel és gyerekükkel 200-250 ezer Ft.bol simán kijövünk. Kaja, Rezsi, Üzemanyagot számolva.
Bőséges étel van az asztalon.
Fentieket olvasva az elég brutális számok szerintem. Ez Magyarországon van egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!