Olyan problémám van hogy egy facebookos hirdetésen megrendeltem a terméket az eladótól és előreutalást kért. Én teljesítettem is, pedig tisztában vagyon vele, hogy nem a legmegbízhatóbb formája. (folytatás a megjegyzésnél)?
És már több mint két hete kergetem és nem válaszol. Ilyenkor mi a teendő? Egy 20.000 forintos cikkről van szó. Levan fotózva a beszélgetés, bankszámlaszám, bankjának neve, stb.
Kérem értelmes válaszadók segítsenek.
Tiszta sor, ez nem volt kérdés. De hát így jársz.
Kérdés: az eladó profilját megnézted? Profilképén ember van, és feltehetően saját maga? Regisztrációja régi vagy új? Mit lehet róla tudni, úgy hogy nem vagyok ismerősök.
Én adtam el sikeresen, de szinte mindent meg is mutatok magamról, ami segít eldönteni, hogy miféle vagyok.
Sok eladónak ott csak kamu profilja van. Nincs semmi fotó, nincsenek ismerősei, friss a regisztráció, nem született, nincs iskolája stb.
"Én teljesítettem is, pedig tisztában vagyon vele, hogy nem a legmegbízhatóbb formája."
Az utánvétel semmivel nem biztonságosabb, hisz simán lehet a csomagban pl. laptop helyett tégla.
A legbiztonságosabb nyilván a személyes átvétel. Pl. egy könyv esetében. Egy műszaki cikk más, hisz abba általában személyes átvétel esetén sem lehet "belelátni".
Sajnos ennek annyi,fel lehet jelenteni és ha több embert átvert eléri az 50 ezret akkor érdemben foglalkozik vele a rendőrség is.
De szerintem nem lesz ebből semmi.
Facen van tobb csalok es atveresek csoport, tedd be mindegyikbe, biztos talalsz tobb karosultat is.
Osszefogva kell feljelenteni, akkor foglalkoznak vele.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!