Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Le lehet kérdezni valahogy az...

Le lehet kérdezni valahogy az összes neveden lévő ingatlant?

Figyelt kérdés
És esetleg számlákat is?
2024. júl. 17. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:
15%
Igen
2024. júl. 17. 10:07
 2/10 A kérdező kommentje:
hogyan, hol?
2024. júl. 17. 10:35
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Olyan nincs, hogy a bemész a földhivatalhoz és kéred hogy adják ki minden olyan ingatlant ami Tóth László (szül.... stb) nevén van.

Viszont ha tudod milyen ingatlanjaid vannak, akkor le lehet kérni mindegyikről a tulajdoni lapot egyenként.

2024. júl. 17. 10:37
 4/10 anonim ***** válasza:
17%
3# Hogy ne volna? Én is kérdeztem már le így. De csak az adott körzet földhivatali adatait tudják lekeresni.
2024. júl. 17. 11:09
 5/10 anonim ***** válasza:
20%

Mivel van 19 vármegye, plusz Budapest, megyénként átlagban kb. 5 földhivatal. Akkor csak 100 földhivatalt kell végigjárnod és már is kiderül XY nevén milyen ingatlan volt/van Magyarországon. Hajrá!

Mivel nincs névre szólóan országos nyilvántartás ezért van az hogy egy elhunyt esetén gyakran évekkel, évtizedekkel később derül ki hogy XYnak volt egy telke, földterülete stb Bivalybasznádon. Lehet kezdeni előröl a hagyatékit az adott ingatlanra.

2024. júl. 17. 11:17
 6/10 A kérdező kommentje:
És hogy derül ez ki ilyenkor? Csak úgy véletlenül valaki rátalál?
2024. júl. 17. 11:29
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk úgy derült ki, hogy valaki vásárolgatta ott a földeket és ő talált egy hrszt ami nagyapám nevén volt. De ő már meghalt 95ben. Aki megakarta venni az írt egy levelet öregapám címére. De már az a ház is vagy 20 éve el lett adva. De aki megvette annak megvolt még fatert száma és oda adta neki ezt a levelet. Így derült ki, hogy valami picsányi föld van még öregapám nevén valahol Bácsban.
2024. júl. 17. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:
31%
6# Ne higyj ezeknek a szerencsétleneknek. Én is lekértem családtagom halálakor névre hogy mi van. Nem, nem kell száz földhivatalt felkeresni, az ügyvédem intézte, megvan ennek a módja hogy országosan lekérd hogy névre szólóan mi van az illető tulajdonában, sőt, külhoni bankszámlát is le lehet kérni. Igaz, ők adatokat nem szolgáltatnak, csak jelzik ha az illető ügyfelük.
2024. júl. 17. 14:44
 9/10 anonim ***** válasza:
31%
...folyt. és onnan lehet tovább menni, hivatalosan felvenni a hagyaték tárgyává, feltéve ha erről van szó. 4#es voltam.
2024. júl. 17. 14:46
 10/10 anonim ***** válasza:
36%

"És hogy derül ez ki ilyenkor? Csak úgy véletlenül valaki rátalál?"

Nagypapám temetése után kb. 9-10 évvel később találtak meg minket, mivel bírságot akartak kiszabni parlagfűre. Az évek során összejött egy nagyobb összeg 1,4mFt és ezt szerették volna beszedni.

Miután kiderült, hogy nem került a hagyatékin a terület a nevünkre póthagyatéki eljárást indítottak, viszont visszamenőlegesen nem bírságolhatnak és így sokat nem értek vele.

2024. júl. 17. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!