Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Örökölt tartozás követelése a...

Örökölt tartozás követelése a hagyaték értéke felett lehetséges?

Figyelt kérdés

Örököltem egy 2,5 milliós ingatlant és ezzel együtt egy 8 millió ft-os adósságot.Elfogadtam az örökséget,mert tudtam,hogy csak a hagyaték értékéig vagyok felelős a tartozásokkal.Összesen 2,1 milliót-ot kell visszafizetnem,mivel a 2,5 milliós értékből még lejön a temetési költség,közjegyző díj,stb.2 hitelezővel meg is állapodtam,az egyikből még kb 100ezer ft van vissza,a másikból kb 400ezer.De most megjelent egy 3.hitelező és hiába küldtem el a megállapodásokat a másik hitelezőkkel és hiába írom nekik,hogy az amit követelnek,már a hagyaték értékén felül van.Kértek igazolást arról,hogy fizetem e a törlesztőrészleteket a hitelezőknek.A napokban megint küldtek levelet,hogy

követelnek tőlem 1,3 millió ft-ot.Ez már kb. 2 éve húzódik.Mit tudok tenni,hogy békén hagyjanak már?

2024. júl. 13. 08:49
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
10/10 4 éve ennyire értékelték fel,ez szerepelt a hagyatéki papíron.Most talán duplája.
2024. júl. 14. 11:08
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem fognak beken hagyni mert erre semmi sem kotelezi oket. Te vagy a tartozasok orokose, az orklessel, az mas kerdes hogy behajtani ezt birosagi uton nem fogjak tudni.

Esetleg tajekoztathatod oket hogy hiaba is keresnek, te nem fogsz fizetni mert nem kell fizetned. Ok meg nem fogjak tudni behajtani.

Abban bizhatsz hogy ha latjak hogy tisztaban vagy a jogaiddal akkor nem baszogatnak levelekkel mert ugysem fogsz onkent fizetni.

2024. júl. 14. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!