Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megéri Budapesten minigarzont...

Megéri Budapesten minigarzont venni befektetési céllal?

Figyelt kérdés

Nézegettem az árakat, és kb ilyen 15-20 nm2-es lakásokra gondolok.

Kb egy vidéki városban ezért 2 szobás lakást lehet venni.

Van ezekre kereslet, bérlőt lehet rá találni, vagy túl pici, és inkább nem érdemes?

júl. 9. 23:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
#10: időgép híján ezzel nincs kisegítve, ugyanis ő az aktuális lakásárakon tud vásárolni, nem a múltbelieken.
júl. 10. 10:37
 12/17 anonim ***** válasza:
29%
@11 Igen, viszont ez azt is jelenti, hogy a lakáskiadás jelenleg arányaiban sokkal rosszabb biznisz.
júl. 10. 11:41
 13/17 anonim ***** válasza:
48%

Ahogy írták 3-5% és ebből még fedezni kellene a ráfordításos dolgokat.

Nem minden bérlő arany.

Helyedben Erste/KH/IBKR en nyitnék értékpapírszámlát és a ráfordítandó pénzből, hitel nélkül, elkezdeném befektetni.

Osztalékfizető papír pl nem kér enni, 3-10%

SP500 és word ETF 10-15% per év

TBSzen nincs 15% adó, és 15%szochó csak osztalékokra vonatkozik

USA osztalékpapírokat kerüld vagy ne foglalkozz extra bevételként vele. (30%osztalékadó usa,+15%szocho itthon szóval -45%)

Megnézed röviden:

20-30m + 4% adó, +ügyvédi költség 3-700e +bútorozás festés stb (1-2m)

és hozzon bevételnek 150e+rezsit.

150ből saját nyugalmadért adózol 20,7e

+közjegyző 1x 35-50e

25m ingatlannál

havi 120e bevétel

kevesebb mint 4,8%nak felel meg.

Ingatlanos ktg 1x bérlemény+áfa

És oké ingatlan ára olyan láthatatlan költség ami felmegy rá évről évre de abból nem veszel kenyeret se sportkocsit.

vs

Tőzsde

megveszed, hold, osztalék évente..

megveszed, hold, eladod amikor

10-15% vs x<4,8% és még ott van a macera, bérlő, ingóság, lakás, stb

Utána is felklell újítani.

Ha retkesen hagyod nem veszik ki.

Facebook teli van olcsó hirdetéssel, de amikor te hirdeted csak komolytalan bohocok jönnek, megfogod unni az 5.nél amikor megmutatod és nem veszik ki. Kiadod ingatlanosnak meg elvisz kb netto 200at=15% profit huss

Lakás akkor ha te lakod egyébként NEM

Lakás akkor ha kaptad és nem lakod, ne álljon üresen.

júl. 10. 14:33
 14/17 anonim ***** válasza:
48%

ahogy írtam, az a gond a lakással, hogy nem alkalmi vételbe kerül hozzád hanem reál áron

nem arról van szó hogy 5m ért kapsz egy ilyet és 2m ráforditással ér 25-30m t aminek az 5% át behozza hóról hóra és közben emelkedik az ingatlan maga is.

Arról van szó hogy nincs 25-30m d venni egyet, ezért hitelt is veszel fel, de továbbra se lesz aranybánya, senem lesz költségmentes, se nem lesz foglalkozás mentes.

Havi 1-3x simán kihivnak az albérlők fiszfaszkodásaikhoz.

Bojler, wc, melegviz, szomszédok, rovarok, stb.

Elromlott a mosogép, mikró,sütő és rajtad áll meg a szerződéseden hogy mennyire tudsz érvényesiteni..

vagy kisállatkájuk szétcseszi e az ágyat.

Vagy óhajtanak e fizetni, azt nem de lakásból se költöznek ki

vagy számlaképes vagy de, de fizetni nem akarnak..

júl. 10. 14:38
 15/17 anonim ***** válasza:
38%
Mar regen nem eri meg.
júl. 10. 15:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Nagyon túl vannak áraival eszem a kis minigarzonok. 10 milliónál nem érnek többet, plane, hogy sok nem is lakásnak van minősítve. Közben meg 25 milliókat kérnék ilyenekért is. Én is nézegetem, mert nekem meg albérlet helyett lenne jó kiindulópont egy ilyen pici lakás, mivel így csak másnak fizetem a lakbért és sosem lesz sajátom. De olyan árak vannak,hogy egy ilyen kis egérlyukert nem tudom kifizetni.
júl. 16. 07:00
 17/17 A kérdező kommentje:

Igen, ez is visszatart tőle, ha esetleg saját használatra költöznék be, akkor meg tényleg pici.

Persze egyetemista korban örültem volna ennyinek is, ha saját.

De ezekbe a lakásokba tényleg csak egy ágy, asztal, pici szekény fér be.

És ha jól tudom 3 vagy 4 éven belül adod el, még azért is plusz adót kell fizetni.

júl. 16. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!