Omegából megéri quartz karórát vàsárolni, vagy mindenkèppen inkàbb automatát?
Szeretnèk minden napra egy elegànsabb óràt amit mindenhez feltudok venni, és imádom az Omegàt. Első komoly órám lenne, eddig csak olcsóbbbóràim voltak. Kinèztem egy Constellationt, viszont a 39mm automata az 2 milla felett van, plusz ugye a szervizelèse sem olcsó gondolom, a 36mm quartz ot tudnàm megvenni mert a másikat jelenleg nem tudom megengedni magamnak. Szerintetek mit csinàljak? Mindennapokra elèg a quartz, vagy inkább gyüjtögessek mèg az automatàra?
A hozzà értő normàlis vàlaszokat előre is köszönöm!
Az órát magadnak veszed vagy másoknak?
Ezt döntsd el első körben.
Ha másoknak, akkor kérdezd meg a barátaidat, rokonaidat, hogy nekik melyik tetszik jobban, vagy lenéznének-e ha csak egy kvarc órát hordanál (feltételezem, 99%-uk azt válaszolná, pont leszarják mi van a csuklódon).
Ha magadnak vásárolsz, akkor meg mi a frászt érdekel mások véleménye?
3
Értő olvasás prolikám. Omegaból automata. A 60 ezres svájci kvarcban is ugyanaz a szerkezet van mint az 1 milliós Omegaban. Innentől nem adnék annyit érte.
6
Az Omega nem gyárt kvarc szerkezeteket. ETA-k vannak bennük mivel az ETA a Swatch Group tulajdonában van ugyanúgy ahogy az Omega. És ugyanazt a 30 dolláros ETA-t találod meg a belépőkategóriás órákban is. Ez nem sznobság ez szimplán tájékozottság.
Szorosan a kérdésre valaszolva:
Nem éri meg a quartz, de az automata se, ha mindennap hordani akarod. (feltéve, ha a megérés alatt az ertrkallosagot érted. Nem fogja tartani az értékét)
Másrészt az is kérdés miért akarsz kétmillios órát a kezedre?
Mit remélsz ettől?
Az emberek nem fogják feliamerni, nem gondolnak tőle se gazdagnak, se olyan valakinek akinek kifinomult ízlése van.
Ha ezt a hatást akarod, akkor vegyél egy Apple Watch-ot. Azt értik. 🙂
Ezek az órák mint a kérdésben is említett omega valójában tularazott cuccok. Ugyanezt a minőséget maximum félmillióbol lehet gyártani.
A többit csak a logóért fizeted.
A quartz esetén pedig 20dollar nagyjából a reális ár. Ami efelett van az a logó ára... 🙂
Bakker! Ti nem értetek az órákhoz... A kérdező egy szóval sem írta, hogy azért akar a magyar bérekhez képest relatíven drága órát vásárolni magának, mert "ki akar tűnni a tömegből, mert nagyzolni akar..."
Én óra-fanatikus vagyok... Ha az embernek van egy gyermekkora óta tartó hobbija, azt felnőttként szeretné tökéjre fejleszteni. Vagy esetemben szeretne egyre jobb és jobb, egyre minőségibb kidolgozású, és sajnos ezzel egyenesen arányosan egyre drágább órákat vásárolni.
Nekem jelenleg most csak egy B42-es Fortis-om, egy Seamaster PR300 kvarc Omegám, egy régebbi Rolex Submarinerem, egy narancs Doxa 300T-m illetve egy Yema és egy Citizen NB6004 karórám van... Valahogy leragadtam a búvár vonalnál... 🤣
Semmi probléma nincs a kvarc Omagákkal. Jellemzően átdolgozott ETA szerkezeteket használnak. Maga a Constellation modellcsalád nekem egyáltalán nem tetszik... De ez ügye ízlés kérdése, azon pedig nem lehet vitatkozni. Viszont a 36mm nagyon pici! Ha a gyűjtői szempontot nézem, Szerintem a Promaster 300-asok környékén nézz szét. Néha nagyon jó áron ki lehet fogna 40-41mm-es kvarc szerkezetes példányokat és ezeknek az ára már csak felfelé mehet!
Az én Omegám lassan van vagy 30 éves, de a szerkezete még mindig pontosan jár, de egy közeli barátomnak 5 évvel ezelőtt bedöglött az ugyanilyen csak más színű órája. Neki akkor 80.000Ft-ot kértek el márkaszervizben az új szerkezetért, munkadíj nélkül... Szóval ki kell fogni, de ezek a szerkezetek azért valamilyen szinten javíthatóak.
Összességében én nem vennék Constellation-t. Rengeteg jobb óra van ezért az árért a piacon...
A Longines környékén is szétnézhetsz. De persze ez a te döntésed. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!