Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha megállítom a quartz órát...

Ha megállítom a quartz órát attól még merül benne az elem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha kihúzom a koronát és megállítom a quartz órámat attól még merül benne az elem?

2018. nov. 26. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Picit, de igen.
2018. nov. 26. 17:20
 2/6 anonim válasza:

A gagyiban igen, sőt, tönkre is megy ha sokáig így marad.

A jobb órákban csak az önkisülés miatt.

A sokat nem lehet vele spórolni, egy jó elemmel 2-3 évet megy az óra, a folyamatos megállítsa, utána beallitgatas sem feltétlen jó, főleg, mert kihúzott korona mellett por és para juthat az óra belsejébe.

2018. nov. 28. 07:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem Seiko automatic mechanikus van és nem kell bele elem. 😊
2018. dec. 4. 03:56
 4/6 anonim válasza:

Nagyon jó vagy.

Meg jobb lennél, ha hozzátenném, hogy cserébe a járástartaléka 40 óra körül van, tehat egy hétvégét nem bir ki, ha lerakódó, és 5 évente egy 25+ ezres nagy szerviz kell neki, mint minden automatának.

Nekem is csak automata óráin vannak, de tegyük hozza nem való mindenkinek

2018. dec. 4. 06:40
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Ismerem a Seiko járástartalékát, mindenfajta órának a mestere vagyok. :D

De ha belegondolsz, a mai pár ezres kvarcórák évek alatt leamortizálódnak és nem működik tovább, míg egy Omega vagy Seiko légmentesen össze van rakva és hosszú évtizedekre nem kell hozzányúlni. Aztán ugye a felhúzós órák fullra mechanikusak, mindenük szinte folytonosan jár, még két ketyegés közt is kellemesebb látvány ahogy megmozdul a mutató és egyedi stílust ad az egésznek. Szóval nagy királyságosság.

*-*

2018. dec. 7. 10:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Noss nekem mind automata mind kvarc és van egy kinetikus órám is. Azt a 25+ os felújítást azért sokallnám egy 30 ezres automata seikonál. De egy 800ezres omegánál nyilván még alá is tippeltél.de köszönöm a válaszokat.
2018. dec. 25. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!