Ha megállítom a quartz órát attól még merül benne az elem?
Sziasztok!
Ha kihúzom a koronát és megállítom a quartz órámat attól még merül benne az elem?
A gagyiban igen, sőt, tönkre is megy ha sokáig így marad.
A jobb órákban csak az önkisülés miatt.
A sokat nem lehet vele spórolni, egy jó elemmel 2-3 évet megy az óra, a folyamatos megállítsa, utána beallitgatas sem feltétlen jó, főleg, mert kihúzott korona mellett por és para juthat az óra belsejébe.
Nagyon jó vagy.
Meg jobb lennél, ha hozzátenném, hogy cserébe a járástartaléka 40 óra körül van, tehat egy hétvégét nem bir ki, ha lerakódó, és 5 évente egy 25+ ezres nagy szerviz kell neki, mint minden automatának.
Nekem is csak automata óráin vannak, de tegyük hozza nem való mindenkinek
3-as vagyok
Ismerem a Seiko járástartalékát, mindenfajta órának a mestere vagyok. :D
De ha belegondolsz, a mai pár ezres kvarcórák évek alatt leamortizálódnak és nem működik tovább, míg egy Omega vagy Seiko légmentesen össze van rakva és hosszú évtizedekre nem kell hozzányúlni. Aztán ugye a felhúzós órák fullra mechanikusak, mindenük szinte folytonosan jár, még két ketyegés közt is kellemesebb látvány ahogy megmozdul a mutató és egyedi stílust ad az egésznek. Szóval nagy királyságosság.
*-*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!