Mekkora vagyon számít jónak egy harmincas embernek? mennyi az átlag Magyarországon ennyi idősen?
Nem csak a bankban és készpénzben lévő vagyonra gondolok hanem mindenre aminek értéke van. Ház, föld, erdő, autó, értékpapirok, részvények, tulajdonrészek pl cégekben, stb és a tartozásokat ezekből kiegyenlítve
Én 34 éves leszek ebben az évben és jelenleg a számításaim szerint ha mindent eladnánk a feleségemmel, házat, autókat, kifizetnénk a hiteleket akkor a mostani megtakarítással együtt kb 55 milliónk lenne, aminek a rám eső része ennek a fele, azaz 27,5 millio forint.
Neked ennyi idősen mennyi volt, az akkori értéken jónak számított e, elégedett voltál e vele, vagy ha nem vagy még ennyi idős akkor mennyi vagyonnal lennél elégedett a harmincas éveid közepe körül?

Ez sok tényezős. Nincs olyan, hogy ennyinek kellene lennie. Ukrajnában pont, hogy házakat vagyonokat veszítettek el és nulláról kell építkezni.
Tehát ez nem olyan, hogy ekkor ennyi az ideális.

Nem mindig az élet tehet róla.
Én nem örököltem semmit, nem kaptam pénzt sem ajándékba, nincs diplomám és semmi olyan képesítésem amivel kiemelkedően lehet keresni. Mégis többnyire jó döntéseket hoztam az életben ami miatt most itt tartok. Voltak rossz döntéseim is persze.
Vannak ismerőseim akik nem indultak rosszabb helyzetből mint én, mégis fizetéstől fizetésig élnek. Fiatalon sokat ittak, drogoztak, szorták a pénzt és vannak akik még most is valami függőséggel küszködnek.

Nem 27,5 millio hitelem van.
A hitel kevesebb mint amennyit a ház ér, az auton lévő hitel is kevesebb mint az autó értéke, igy mindenképp pozitiv a mérleg. Ha mindent eladnék és a rám eső rész nézzük, az kb 27,5 millio ft.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!