Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mekkora vagyon számít jónak...

Mekkora vagyon számít jónak egy harmincas embernek? mennyi az átlag Magyarországon ennyi idősen?

Figyelt kérdés

Nem csak a bankban és készpénzben lévő vagyonra gondolok hanem mindenre aminek értéke van. Ház, föld, erdő, autó, értékpapirok, részvények, tulajdonrészek pl cégekben, stb és a tartozásokat ezekből kiegyenlítve

Én 34 éves leszek ebben az évben és jelenleg a számításaim szerint ha mindent eladnánk a feleségemmel, házat, autókat, kifizetnénk a hiteleket akkor a mostani megtakarítással együtt kb 55 milliónk lenne, aminek a rám eső része ennek a fele, azaz 27,5 millio forint.

Neked ennyi idősen mennyi volt, az akkori értéken jónak számított e, elégedett voltál e vele, vagy ha nem vagy még ennyi idős akkor mennyi vagyonnal lennél elégedett a harmincas éveid közepe körül?

2024. júl. 6. 19:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
17%
30 éves korra illik két lakásnak lennie, egyikben laksz, másikat kiadod. Készpénznek pedig 2-5 millió között.
2024. júl. 6. 19:49
 2/18 anonim ***** válasza:
65%
Lakás, kocsi, megtakarítás kb. 70 millió összesen nekem, de én szinte csak külföldön dolgoztam. 34/F
2024. júl. 6. 19:51
 3/18 anonim ***** válasza:
69%

Ez sok tényezős. Nincs olyan, hogy ennyinek kellene lennie. Ukrajnában pont, hogy házakat vagyonokat veszítettek el és nulláról kell építkezni.

Tehát ez nem olyan, hogy ekkor ennyi az ideális.

2024. júl. 6. 19:54
 4/18 anonim ***** válasza:
64%
Amit dobott az élet. Van aki 20 évesen már dollármilliárdos, van akinek csak 2 pár zoknija van és hajléktalan....és a köztes skálán bárhol lehetsz. Ha majd kitör a háború, egy darab sajtért is odaadnád mindened.
2024. júl. 6. 19:59
 5/18 anonim ***** válasza:
19%
100 millió ingó és ingatlan vagyon.
2024. júl. 6. 20:18
 6/18 A kérdező kommentje:

Nem mindig az élet tehet róla.

Én nem örököltem semmit, nem kaptam pénzt sem ajándékba, nincs diplomám és semmi olyan képesítésem amivel kiemelkedően lehet keresni. Mégis többnyire jó döntéseket hoztam az életben ami miatt most itt tartok. Voltak rossz döntéseim is persze.

Vannak ismerőseim akik nem indultak rosszabb helyzetből mint én, mégis fizetéstől fizetésig élnek. Fiatalon sokat ittak, drogoztak, szorták a pénzt és vannak akik még most is valami függőséggel küszködnek.

2024. júl. 6. 20:23
 7/18 anonim ***** válasza:
44%
Mér, Te most hol tartasz...? Konkrétan annyit írtál, hogy van 27,5 millió hiteled. Az konkrétan semmi.
2024. júl. 6. 21:25
 8/18 A kérdező kommentje:

Nem 27,5 millio hitelem van.

A hitel kevesebb mint amennyit a ház ér, az auton lévő hitel is kevesebb mint az autó értéke, igy mindenképp pozitiv a mérleg. Ha mindent eladnék és a rám eső rész nézzük, az kb 27,5 millio ft.

2024. júl. 6. 21:29
 9/18 anonim ***** válasza:
25%
Ha mindent pénzzé tennék lenne nagyjából 60 millióm, de az elmúlt 10 évben elutaztam még olyan 25 milliót, amiből egy forintot sem sajnálok.
2024. júl. 6. 21:51
 10/18 anonim ***** válasza:
10%
Jó és?
2024. júl. 6. 21:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!