Hogy is van ez a nyugdíjazással?
Nyomorúságos mikor arról az alamizsna állami nyögdíjról áhítoznak a robotban megrokkant emberek. Saját magukat zsigerelték ki az évtizedek alatt, aztán sajnáltatják magukat a semmire fel. Aki olyan hülye, hogy 17 évesen alig várja hogy beálljon a szalag mellé és ott sorvadjon el szarér’ húgyér’ az megérdemli a sorsát.
Inkább örülni kellene hogy van egyáltalán állami nyögdíj 65 évesen. A középkorban a jobbágynak a sírig kellett robotolnia, azaz 36 éves koráig. Az ókori Egyiptomban meg a szolgák mellé temették a földművelő szerszámokat mert a halál még nem volt mentség a munka alól.
Szóval ne tessék rinyálni, mert egyrészt az ember felel a saját sorsáért, másrészt azért lehetne rosszabb is.
"Ez a rendszer fenntarthatatlan."
Azt senki nem veszi észre, hogy a kormány hoz nem megfelelő gazdasági döntéseket?
Példa -> A 3 és többgyerekesek jószerivel semmit nem tesznek be a közösbe, de kivenni viszont kivesznek belőle.
Nem fizetnek nyugdíjjárulékot a járulékkedvezmények miatt, de majd nyugdíjra jogosultak lesznek anélkül is.
Sorolhatnám még. Nem az irigység beszél belőlem, hanem a közgazdász.
Nyugdíjat azért kapom, mert ledolgoztam X évet, vonták a béremből X évig a járulékot, cserébe kapok ellátást Y feltétel megléte esetén.
Semmi köze ahhoz, hogy elfáradtam a munkában, vagy sem, hogy szép vagyok vagy sem, milyen a testsúlyom.
A nők-40-et pedig azért találták ki, mert általában a nők szülnek gyereket, maradnak otthon velük, majd gyereknevelés mellett dolgoznak, hazamennek és ellátják plusszban a családot, vagy csak a gyereket.
Ha nem dolgoznak mellette, akkor nem is lesz meg a 40 évük.
Nyilván a család ellátásához az apa is hozzájárul. De nem az a jellemző, hogy ő főz, mos, takarít, vasal, szoptat, pelenkáz, stb. A kormány a hagyományos családi modellt veszi alapul, ami által véleménye szerint a nő ez által gyorsabban amortizálódik.
És ezen ne kezdjünk el vitatkozni, mert felesleges -> írtam már, hogy mindenkinek ideális megoldást nem fogsz találni.
A rendszer pedig nem a nők-40 miatt fenntarthatatlan. Az a női korosztály, aki 65 éves kora előtt elmehetne nyugdíjba 40 év szolgálattal, lassan "elfogy".
"Aki olyan hülye, hogy 17 évesen alig várja hogy beálljon a szalag mellé és ott sorvadjon el szarér’ húgyér’ az megérdemli a sorsát."
Ugye azzal tisztában vagy, hogy kb. az 1970-es évek közepéig nem volt általános dolog, hogy továbbtanultak a gyerekek? A világ legtermészetesebb dolga volt, hogy 8 általános után mentek dolgozni a fiatalok. Akkor még állami vállalatok voltak, nem pedig multik.
Egy gimnáziumi érettségivel te voltál a "valaki". Diplomával pedig felnéztek rád, mint Istenre. Mondjuk akkor volt is mögötte tudás, amire fel lehetett nézni. :(
Ha a szalagmelósok nem lennének, akkor varrhatnád magadnak a ruháidat, készíthetnék magadnak a cipődet, és otthon összeállíthatnád alkatrészekből az autódat.
Én nem gondolom, hogy le kéne őket nézni.
Továbbá, nem mindenki alkalmas orvosnak, mérnöknek, vállalkozónak.
Örülj neki, hogy van még olyan, aki a szalagmunkát elvégzi helyetted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!