Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy is van ez a nyugdíjazással?

Hogy is van ez a nyugdíjazással?

Figyelt kérdés
Születési időm:1966. ma értesültem róla, hogy egyik általános iskolai osztálytársam akiből tanárnő lett,az idei tanév után nyugdíjba vonúl,tehát szeptembertől nem tanít! én fizikai munkás lettem,1983 ban végeztem a szakmunkásképzőt 1983 aug.1. től folyamatos a munkaviszonyom. akkor most én is nyugdíjba mehetek? mit kell tennem? hol kezdjem az ügyintézést?

2024. jún. 30. 18:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
2024. jún. 30. 18:32
 2/13 anonim ***** válasza:
37%

,az idei tanév után nyugdíjba vonúl,tehát szeptembertől nem tanít!

Nyugdíjasként is taníthat ugyanúgy mellette...

De az, hogy ő mi alapján lett nyugdíjas, és Te mikortól vagy rá jogosult már teljesen más kérdés és eltérő megítélés alá is eshet.

2024. jún. 30. 19:20
 3/13 anonim ***** válasza:
36%
Leghamarabb 2031-ben vonulhatsz nyugdíjba, ha addig nem emelik tovább a korhatárt
2024. jún. 30. 19:32
 4/13 A kérdező kommentje:
#3 ja! ha megélem! már mozogni is alíg tudok, fizikai munkát, álló munkát végzek.
2024. jún. 30. 20:08
 5/13 anonim ***** válasza:
Nő vagy vagy férfi?
2024. júl. 1. 01:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Ha nő vagy, és van legalább 40 év szolgálati időd, akkor a nők-40 lehetőséggel nyugdíjba mehetsz. Ha férfi vagy, akkor csak 65 éves korodban, ha addig nem emelik fel az öregségi nyugdíjkorhatárt.

"1983 aug.1. től folyamatos a munkaviszonyom."

Ha nő vagy, akkor valószínűleg megvan a nők kedvezményes nyugdíjához a szolgálati időd.

"hol kezdjem az ügyintézést?"

Nyugdíjbiztosítónál. Kormányhivatalokban találod. Kitöltesz egy erre vonatkozó nyomtatványt, ami alapján összeszámolják mind a nők-40-hez a szolgálati idődet, mind a rendes öregségi nyugdíjhoz a szolgálati idődet.

A két ellátásnak nem ugyanazok a szolgálati időre vonatkozó feltételei.

Hoznak róla egy határozatot, hogy megfelelsz a feltételeknek vagy sem.

Ha megfelelsz, akkor kitöltesz egy másik nyomtatványt, amelyen megjelölöd, hogy mikortól kéred az ellátást folyósítani.

De kérheted egyből a nyugdíjazásodat (az ellátás folyósítását), maximum ha a feltételeknek mégsem felelsz meg, akkor elutasítják azt.

[link]

2024. júl. 1. 09:18
 7/13 A kérdező kommentje:
#5 férfi vagyok. úgy látszik mi 40 év fizikai munkával nem megyünk úgy tönkre, mint egy tanárnő, aki csak oda vissza sétálgat a tábla elött! mi még bírjuk +7 évig!
2024. júl. 1. 21:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Akkor neked valóban nem jár. Igazad van. Wgy oltári nagy baromság ez a nők 40. Ezt nőként mondom. Úgy ia be fogják szüntetni.
2024. júl. 1. 22:13
 9/13 anonim ***** válasza:

"Wgy oltári nagy baromság ez a nők 40."

Egyáltalán nem baromság. Valamint nem csak tanárnők léteznek. Vannak fizikai munkás nők, akik 3 műszakban nyomták le a 40 évet.

Továbbá vannak férfiak, akik szintén irodában dolgoznak, nem a bányában és bizony nem mentek benne tönkre.

Az, aki 25 évesen kezd el dolgozni, valószínűleg nem megy úgy tönkre, mint az, aki 14 évesen dolgozott már például a mezőgazdaságban, ahol mondjuk kapálni kellett egész nap a kukoricát.

Kár ezen vitatkozni, mert olyan szabályt úgy sem tudnak hozni, ami mindenkinek megfelel. Mindig lesz, aki puffog miatta, mint ahogy olyan is lesz, aki csak nyer vele.

2024. júl. 2. 06:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Pont ezért baromsá, mert nem nem függő hogy, ki hogy bírja. Sőt a nők tovább élnek. Ez a rendszer fenntarthatatlan.
2024. júl. 2. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!