Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy is van ez a nyugdíjazással?

Hogy is van ez a nyugdíjazással?

Figyelt kérdés
Születési időm:1966. ma értesültem róla, hogy egyik általános iskolai osztálytársam akiből tanárnő lett,az idei tanév után nyugdíjba vonúl,tehát szeptembertől nem tanít! én fizikai munkás lettem,1983 ban végeztem a szakmunkásképzőt 1983 aug.1. től folyamatos a munkaviszonyom. akkor most én is nyugdíjba mehetek? mit kell tennem? hol kezdjem az ügyintézést?

jún. 30. 18:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
jún. 30. 18:32
 2/13 anonim ***** válasza:
37%

,az idei tanév után nyugdíjba vonúl,tehát szeptembertől nem tanít!

Nyugdíjasként is taníthat ugyanúgy mellette...

De az, hogy ő mi alapján lett nyugdíjas, és Te mikortól vagy rá jogosult már teljesen más kérdés és eltérő megítélés alá is eshet.

jún. 30. 19:20
 3/13 anonim ***** válasza:
36%
Leghamarabb 2031-ben vonulhatsz nyugdíjba, ha addig nem emelik tovább a korhatárt
jún. 30. 19:32
 4/13 A kérdező kommentje:
#3 ja! ha megélem! már mozogni is alíg tudok, fizikai munkát, álló munkát végzek.
jún. 30. 20:08
 5/13 anonim ***** válasza:
Nő vagy vagy férfi?
júl. 1. 01:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Ha nő vagy, és van legalább 40 év szolgálati időd, akkor a nők-40 lehetőséggel nyugdíjba mehetsz. Ha férfi vagy, akkor csak 65 éves korodban, ha addig nem emelik fel az öregségi nyugdíjkorhatárt.

"1983 aug.1. től folyamatos a munkaviszonyom."

Ha nő vagy, akkor valószínűleg megvan a nők kedvezményes nyugdíjához a szolgálati időd.

"hol kezdjem az ügyintézést?"

Nyugdíjbiztosítónál. Kormányhivatalokban találod. Kitöltesz egy erre vonatkozó nyomtatványt, ami alapján összeszámolják mind a nők-40-hez a szolgálati idődet, mind a rendes öregségi nyugdíjhoz a szolgálati idődet.

A két ellátásnak nem ugyanazok a szolgálati időre vonatkozó feltételei.

Hoznak róla egy határozatot, hogy megfelelsz a feltételeknek vagy sem.

Ha megfelelsz, akkor kitöltesz egy másik nyomtatványt, amelyen megjelölöd, hogy mikortól kéred az ellátást folyósítani.

De kérheted egyből a nyugdíjazásodat (az ellátás folyósítását), maximum ha a feltételeknek mégsem felelsz meg, akkor elutasítják azt.

[link]

júl. 1. 09:18
 7/13 A kérdező kommentje:
#5 férfi vagyok. úgy látszik mi 40 év fizikai munkával nem megyünk úgy tönkre, mint egy tanárnő, aki csak oda vissza sétálgat a tábla elött! mi még bírjuk +7 évig!
júl. 1. 21:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Akkor neked valóban nem jár. Igazad van. Wgy oltári nagy baromság ez a nők 40. Ezt nőként mondom. Úgy ia be fogják szüntetni.
júl. 1. 22:13
 9/13 anonim ***** válasza:

"Wgy oltári nagy baromság ez a nők 40."

Egyáltalán nem baromság. Valamint nem csak tanárnők léteznek. Vannak fizikai munkás nők, akik 3 műszakban nyomták le a 40 évet.

Továbbá vannak férfiak, akik szintén irodában dolgoznak, nem a bányában és bizony nem mentek benne tönkre.

Az, aki 25 évesen kezd el dolgozni, valószínűleg nem megy úgy tönkre, mint az, aki 14 évesen dolgozott már például a mezőgazdaságban, ahol mondjuk kapálni kellett egész nap a kukoricát.

Kár ezen vitatkozni, mert olyan szabályt úgy sem tudnak hozni, ami mindenkinek megfelel. Mindig lesz, aki puffog miatta, mint ahogy olyan is lesz, aki csak nyer vele.

júl. 2. 06:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Pont ezért baromsá, mert nem nem függő hogy, ki hogy bírja. Sőt a nők tovább élnek. Ez a rendszer fenntarthatatlan.
júl. 2. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!