Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ingatlanos cégnél milyen...

Ingatlanos cégnél milyen dolgozni?mármint azon belül hogy zajlik leginkább az ügyfelek felhívása lakás bemutatása,lakás keresése az ügyfél részére,milyen maga a munka tapasztalat esetleg valakinek?ebben kérnék segítséget hogy is zajlik az egész

Figyelt kérdés
és a jutalékos rendszer milyen,havi szinten biztos meg lehet e élni belőle, köszönöm előre is a válaszokat
jún. 26. 21:22
 1/3 anonim ***** válasza:
84%
Igazi aljamunka amit hosszútávon csak az igazi gerinctelen emberek képesek csinálni. A kollégáid és a főnökség is a tipikus intelligencia nélküli pénzéhes idióták (mint amilyen a legtöbb MLM munkakörben) te pedig keresed és hívogatod az "ügyfeleket" (értsd olyan embereket akik feladják a hirdetést ingatlan.com-ra kiírva nagybetűkkel, hogy INGATLANOSOK NE KERESSENEK!!!) pofátlan módon, hogy szerződést köthess velük, hogy ne dögölj éhen, viszont legjobb esetben csak rádcsapják a telefont, aki viszont megunja magánszemélyként hogy kiírás ellenére hívogatják őt ingatlanosok mint a piócák azok elküldenek a ku...a...-ba. Egyébként pedig túltelített a szektor, szóval valóban gátlástalannak kell lenni és nyomulósnak különbsen semmi esélyed. Csak akkor menj ingatlanosnak ha alacsony az IQ szinted (normális végzettséghez) és EQ szinted is (kellőképp gátlástalan vagy a pénz érdekében)
jún. 26. 21:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem alja munka, hanem igencsak nehéz. Próbáld ki, akkor megtudod, addig ne mondj véleményt. Én kipróbáltam 20 évnyi mérnök IT állás után. Nem, nem alacsony az IQ és EQ szintem. :)

Van olyan eladó akinek kell a segítséged és látva a hirdetését (kép nélkül a lista végén, 3 mondatban 120M-s házat árul, vagy épp az ellenkezője, aki elfogultan ömleng a lelakott panelról és ezért piaci ár felett akarja eladni), van akinek viszont tényleg nincs szüksége rád. Rászánja a havi 25-30k-t a hirdetésre, jó képeket tesz fel, korrekt áron adja. Az el fogja adni. Jól jön a segítség annak aki nem lakik a lakásban (pl. örökölte) és nincs ideje mutogatni, stb... Szóval nem alja és főleg nem a hülyék szakmája... :) És semmiképpen sem könnyű pénzkereseti lehetőség.

Az pedig, hogy az eladó nem akar ingatlanost, csak egy berögzült feltétlen reflex. Ki lehet úgy alakítani az együttműködést, hogy lényegében ne legyen veszíteni valója, csak sokan ezt már meg sem várják, hanem rádteszik a telót. Van ilyen is... Nyilván vannak olyan irodák akik olyan szerződést íratnak alá Veled ,hogy bármi történik, fizetni fogsz. Az, hogy ez etikus-e...hát nem... de az, hogy az eladó ezt aláírja, az meg az ő baja.

De összefoglalom:

A pénz ugye olyan ,mint a kutya vacsorája. Vagy van, vagy nincs.. Meg kell tanulni másképp beosztani, mint amikor havi béred volt.

A hideghíváshoz kell egyfajta érzék. Soha nem hazudtam, nem ígértem felelőtlenül semmit, nem mondtam, hogy itt ül mellettem az ügyfél és pont az Ön ingatlanára vágyik. Csak azt ígértem, hogy megteszek mindent amit tudok és lehetőségem enged. Az emberek viszont sokszor vágynak a hazugságra, vágynak arra, hogy elhúzzák előttük a mézesmadzagot. Sokan ezt is csinálják, majd nem teljesítenek. Épp ezért rossz a megítélése a szakmának.

Sok a költséged. Benzin 100k+ havonta simán, kreditelés az ingatlanos oldalon 10e/hó összegtől a végtelenig mehet, telefonból egy korlátlan csomag kell ami kb. 13-15e/hó. Ha általány adózó vagy, akkor is fizetsz adót (kb. 100e/hó) ha 0 ft a bevételed.... Szóval át kell gondolni.

Nagyon-nagyon megbízhatatlanok az eladók (tisztelet a kivételnek). Megbeszéltek egy időpontot ingatlan felvételre és nem nyit ajtót, nem veszi fel a telefont. Megbeszélitek, hogy hívd vissza 2 hét múlva és tárgyaltok az együttműködésről, többet nem veszi fel a telefont, kinyom, SMS-re nem válaszol stb...

Van aki korrekten megmondja, hogy nem szerződik ingatlanossal és kész. Ez teljesen oké. De nagyon sok a megbízhatatlan ami nagyon sok idődet, költségedet emészti fel.

Sok olyan lesz, hogy hirdeted pénzért az ingatlant, mutogatot, stb... majd eladja más ingatlanos, vagy a tulaj. 0 Ft-ot kerestél vele...

Ha viszont van hozzá nagyon jó érzéked, megbízható vagy és annak is tűnsz kívülről (ez fontos). Jó az orgánumod a telefonáláshoz és tényleg nem félsz dolgozni (télen fagyban, nyáron hőségben szórólapozni, hétvégén is dolgozni, hiszen akkor mutatjuk az ingatlant amikor az ügyfél akarja), akkor jól lehet vele keresni

dec. 13. 11:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Még valami: A jól kereső ingatlanosokat mindenki irigyeli, sőt szídja, hogy biztos áthazudta az életét. :) Azt már senki nem irigyeli, hogy hétvégén, este, vagy épp egy programod lemondta kell ugranod, mert akkor tud jönni az érdeklődő... :) Valahogy ebben a k... országban mindenki okos aki sz*rul keres, de senki nem akar többet beletenni, hogy jól kerssen :D Vicces...
dec. 13. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!