Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kigolyóztak a munkahelyemről,...

Kigolyóztak a munkahelyemről, jól esne egy kis biztatás (? )

Figyelt kérdés
A történetbe nagyon mélyen nem szeretnék belemenni, mert nem szeretnék azonosíthatóvá válni. A munkahelyemen kilátásban volt egy nagyon komoly jutalékkal járó üzlet. Az egyik munkatársam a felsővezetésnél megfelelő kapcsolatok révén elérte, hogy kirúgjanak, így szabadon vihette az ügyfelet és a jutalékot (több millió ft). Jogilag semmit se tehetek, de nagyon el vagyok kenődve, mert váratlanul ért a dolog. Pár jó szóra lenne csak szükségem, előre is köszönöm, ha valaki szakít erre pár percet :(
2010. okt. 30. 23:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

mondanám hogy ne add fel, talpra tudsz állni, nincs minden veszve, fel a fejjel, meg ilyenek, ha nem lennék már két éve munka nélkül.

igazából látod, nagyon alja világ van, az emberek ötezerért megennék a saját szarukat is, nem győznek egymás alá licitálni a munkaerőpiacon. több millióért már embert is öltek.

kösd fel a gatyát, és kitartás.

2010. okt. 30. 23:54
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem a munkanélküliségtől félek, eddig is több lábon álltam, több munkát végeztem.

Az ütött szíven, hogy ilyen aljas, előre megtervezett hozzáállással még nem találkoztam, pedig szaladtam már bele rázós helyzetekbe. Bementem reggel teljes nyugalomban, egy óra múlva már mehettem is haza...

Lelkileg viselt meg a dolog, illetve az a jutalék se jött volna rosszul :(

A barátom is biztat, próbál lelket önteni belém, de még friss az élmény és annyira feszült vagyok, hogy őt is inkább elküldtem egy másik helyiségbe, nehogy rajta vezessem le az idegességemet.

Egy szóval, ez most egy nagyon váratlan és nagy pofon volt.

2010. okt. 31. 00:00
 3/9 anonim ***** válasza:

gondolja arra hogy lesz ennél jobb is csak ki kell várni :)

addig tereld rólad a figyelmed valahogy, például legyél a családdal, kirándulj,olvass stb.

2010. okt. 31. 00:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Amikor a kirúgást közölték, a főnököm korrekt volt, félrehívott, nem alázott meg.

Akkor annyira megdöbbentem, hogy az agyam se forgott. Valamit makogtam, majd összepakoltam és eljöttem. Órákkal később állt össze a mozaik, hogy mi volt a tényleges ok. Egy kollégával belenézettem a rendszerbe, amiből azóta kizártak - és beigazolódott a sejtésem. Végiggondoltam az összes lehetséges további lépést, de sajnos jogilag tehetetlen vagyok.

Több éve dolgoztam ott, hihetetlenül váratlanul ért. A második hideg zuhany akkor jött, amikor elkezdtem nyomozni és kiderült, hogy mi a valós indok.

Most össze vagyok zavarodva, rossz a kedvem, feszült vagyok (két napja történt), a barátomat nem akarom piszkálni, mert nagyon segítőkész, de annyira feszült vagyok, hogy ma jobb, ha nem beszélek vele, mert biztosan rajta csattanna - nem érdemelné meg. Nem szoktam alkoholt inni, de most kaptam egy koktélt, kivételesen meg is ittam - ettől csak bambább lettem, nyugodtabb nem.

Elnézést, hogy itt vergődök, de anonim könnyebb kiadni a belső forrongást, mint a közeli embereknek...

2010. okt. 31. 00:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Az élet már csak ilyen, egyszer fent, egyszer lent. Viszont szinte mindig azért záródik be előttünk egy ajtó, hogy kinyíljon egy másik. Lehet, hogy életed nagy lehetősége most akar majd bekopogtatni az ajtódon.
2010. okt. 31. 00:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt írod,hogy több éve dolgoztál ott.Akkor nyugodtan mehetsz perelni,mert jogtalanul távolítottak el.Ugyanis a főnöködnek írásban kellett volna közölnie az elbocsájtásodat,megindokolva ,hogy miért is rúgott ki.Mivel több éve dolgoztál ott,így még mindig dolgoznod kéne,vagyis a felmondási idődet le kéne dolgozni.Ha elengedte akkor ki kell fizetniük az 1 hónap felmondási idődet.és minden 3 év ledolgozott idő után jár 1 hónap végkielégítés.Nem árt utána járnod,mert ha jogtalan akkor még több kártérítést is kaphatsz..
2010. okt. 31. 01:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Áááá, ez ennél trükkösebb, gyakorlatilag a régi kényszervállalkozói felállás - cég céggel kötött szerződést, nem alkalmazott voltam.
2010. okt. 31. 06:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem, hogy teljes mértékben jutalékos rendszer volt, fix fizetés nélkül. Nem vagyok jogász, de már átzongoráztam a lehetőségeket, sajnos úgy tűnik, hogy semmilyen módon nem tudnám bizonyítani az igazamat.
2010. okt. 31. 06:47
 9/9 anonim ***** válasza:
gondolj arra hogy te nem tehetsz róla, úgy látszik hogy csak kifúrtak onnan, nem azért mert te hibáztál.
2010. okt. 31. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!