Várható hogy megtriplazzak a rokkantsági ellátás összeget?
Figyelt kérdés
44 éves vagyok 6 éve rokkantnyugdíjas. A rokkantnyugdíjam 75000 forint. Ebből nem lehet megelni. Muszaj mellette dolgoznom. Ahhoz hogy emberhez méltóan tudják élni legalább a 3 szorosra kellene emelni a nyugdíjakat.jún. 21. 05:37
1/24 anonim válasza:
Várni várható, remélhető, de nem túl valószinű.
2/24 anonim válasza:
Egyutterzek.
De igazsagosnak tartanad hogy te kapj 220kt, aki meg ledolgozott 40plusz evet az ennel kevesebbet?
Azzal ne ervelj hogy mindenki kapjon 2szer 3szor annyit.
Gdp aranyosan igy majdnem 10% megy nyugdijakra es nyugdijszeru ellatasokra
3/24 A kérdező kommentje:
Én ismledolgoztam 20 évet.
jún. 21. 07:52
4/24 A kérdező kommentje:
A rokkantsági ellátást nem a ledolgozott évekre adják hanem a minimalberhez kötik az összeget. A megállapításakor nem lehet több jelenleg az összege a mindenkori minimálbér 45%nal az én kategoriamban.
jún. 21. 07:54
5/24 anonim válasza:
De nem 40pluszt.
Ismetlem, egyutterzek veled de nincs ra forras. Igy is havi 600mrd a nyugdijkiadas, szoval ha a gazszerelo vagyonat beszanatnanak nem lenne eleg 2 honapra. Sajnos nincs mas mod mint dolgozz. Mekkora az egeszsegkarosodasod?
6/24 anonim válasza:
Senki nem mondta hogy az evekre adjak, en csak osszehasonlitottam egy vegig dolgozo nyugdijas es egy 20evet dolgozo helyzetet. Ha te 200at szeretnel magadnak akkor mennyit akarjon egy 65eves 45evet ledolgozott ferfi?
7/24 A kérdező kommentje:
B2 kategória.
jún. 21. 07:58
8/24 A kérdező kommentje:
A rokkantsági ellatasom megállapításánál megallapitottak hogy 59 ezret kellett volna hogy adjanak de a törvény csak 44505 forintot engedett. Azóta a mindenféle emelesekkel kiszámítása hogy 210 ezer forint járna.
jún. 21. 08:00
9/24 anonim válasza:
Tehat tobb mint 50%ban egeszseges vagy. Akkor siman tudsz dolgozni.
10/24 A kérdező kommentje:
A b2 kategória rokkantsági kategória és nem rehabos. Ebben a kategóriában nem kötelező dolgozni és nem is ajánlják.
jún. 21. 08:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!