Miért titkolják a nyugdíjasok, hogy mennyi a nyugdíjuk? Azt vettem észre(és nem csak én), hogy 10-ből 8 nem mond számot,ha megkérdezed,csak mismásol. Ha mond, akkor az tuti nagyon kevés, ergo aki nem mond, az attól fél, hogy a kérdező soknak tartja.
Még név nélküli fórumokon sem osztják meg az összeget, pedig ott nem kellene mitől félniük.
Például régi TVK-sok(ma már MOL), még a sima dolgozói rétegnek is igen jó nyugdíja van, ezt postás ismerősömtől tudom.
Tudom hogy sok tényezőtől függ a nyugdíj, de akkor is furcsa nekem, hogy akiknek többmilliós megtakarításuk van, azok többnyire nyugdíjasok, nyilván van miből félretenni.
Tényleg csak a kíváncsiság van bennem, mert nekem ettől nem lesz se több, se kevesebb.
Magam részéről csak olyan nyugdíjast kérdeztem meg eddig, aki saját maga terelte a pénzre a szót, hogy aztán majd erről már ne nyilatkozzon.
Biztosan csak az anyukámét tudom, ő 4 gyereket szült, volt gyesen is, meg munka nélkül is, a nők 40 évével ment el, egész életében csak takarított, vagy konyhalány volt és így kap olyan 320-at(ebben valamennyi özvegyi is van, de nem sok). Errefelé műszakban keresnek ennyit sajnos. Ő nem is panaszkodik. Apósom TVK-sként jött el, 16 éve volt 250 a nyugdíja, elképzelésem sincs, azóta mennyi lehet, tekintve, hogy például anyunak közel a duplája lett pár év alatt.
Ez az özvegyi sincs annyira jól kitalálva amúgy. Valahogy különbséget kelleni tenni nyugdíjas és nyugdíjas között. Mert ugye arra lett kitalálva, hogy aki egyedül marad, annak nem lesz kevesebb a lakásfenntartása és egy kicsit így kompenzálódik. DE
1. aki mondjuk csak 1 évet élt a jó nyugdíjat kapó férjével, az is kapja élete végéig az özvegyit.
2. Ennek fordítottja, hogy te hiába is éltél együtt a férjeddel 30 évet és neveltetek fel közösen gyerekeket, ha meghal 50 évesen, akkor csak az ideiglenes özvegyit kapod 1 évig, utána soha többé egy forintot se.
3. Akkor is kapok özvegyit, ha nekem 800.000 a nyugdíjam
4. Ellenben akkor sem kaphatok többet a párom nyugdíjának a 30%-ánál, ha az én nyugdíjam csak 30.000 Ft.
Nagyon sok anomália van benne, estig lehetne sorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!