Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért titkolják a nyugdíjasok,...

Miért titkolják a nyugdíjasok, hogy mennyi a nyugdíjuk? Azt vettem észre(és nem csak én), hogy 10-ből 8 nem mond számot,ha megkérdezed,csak mismásol. Ha mond, akkor az tuti nagyon kevés, ergo aki nem mond, az attól fél, hogy a kérdező soknak tartja.

Figyelt kérdés

Még név nélküli fórumokon sem osztják meg az összeget, pedig ott nem kellene mitől félniük.

Például régi TVK-sok(ma már MOL), még a sima dolgozói rétegnek is igen jó nyugdíja van, ezt postás ismerősömtől tudom.

Tudom hogy sok tényezőtől függ a nyugdíj, de akkor is furcsa nekem, hogy akiknek többmilliós megtakarításuk van, azok többnyire nyugdíjasok, nyilván van miből félretenni.

Tényleg csak a kíváncsiság van bennem, mert nekem ettől nem lesz se több, se kevesebb.

jún. 13. 10:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
20%
Én meg mondom. 3.485.465 Ft-ot kapok havonta, ehhez még hozzájön évi 30-40 millió a befektetéseimből. Remélem most már megnyugodtál:)
jún. 13. 10:31
 2/19 anonim ***** válasza:
59%
Tipikus nyugdíjas, de a te fizetésed azért szemrebbenés nélkül megkérdezi. Aztán tudja utána az egész falu.
jún. 13. 10:32
 3/19 anonim ***** válasza:
72%
Mert semmi közöd hozzá.
jún. 13. 10:38
 4/19 A kérdező kommentje:
2-es! Ezt alá tudom támasztani. Egyik nagymamám minden egyes telefonhíváskor megkérdezte, hogy mennyit keres a férjem. Én nem titkoltam, de nem is értettem, hogy ez miért ennyire fontos neki, hogy nem elég 1x megkérdeznie. Őtőle soha nem hallottam összeget a nyugdíjáról, csak panaszt, meg azt, hogy hány százezer forintokat költött hol a tetőre, hol a fűtésre, stb., ergo volt miből.
jún. 13. 10:41
 5/19 anonim ***** válasza:
85%
Na ezért jó vállalkozónak lenni, így mondhatom, hogy nincs fix bevételem, mint ahogy valóban nincs is két egyforma hónap.
jún. 13. 10:42
 6/19 A kérdező kommentje:

Magam részéről csak olyan nyugdíjast kérdeztem meg eddig, aki saját maga terelte a pénzre a szót, hogy aztán majd erről már ne nyilatkozzon.

Biztosan csak az anyukámét tudom, ő 4 gyereket szült, volt gyesen is, meg munka nélkül is, a nők 40 évével ment el, egész életében csak takarított, vagy konyhalány volt és így kap olyan 320-at(ebben valamennyi özvegyi is van, de nem sok). Errefelé műszakban keresnek ennyit sajnos. Ő nem is panaszkodik. Apósom TVK-sként jött el, 16 éve volt 250 a nyugdíja, elképzelésem sincs, azóta mennyi lehet, tekintve, hogy például anyunak közel a duplája lett pár év alatt.

jún. 13. 11:16
 7/19 anonim ***** válasza:
89%
Azért titkolják, mert özvegyivel bőven az átlagfizetés fölött kapnak. Jellemzően 300 ezer körül, vagy felette.
jún. 13. 11:19
 8/19 A kérdező kommentje:

Ez az özvegyi sincs annyira jól kitalálva amúgy. Valahogy különbséget kelleni tenni nyugdíjas és nyugdíjas között. Mert ugye arra lett kitalálva, hogy aki egyedül marad, annak nem lesz kevesebb a lakásfenntartása és egy kicsit így kompenzálódik. DE

1. aki mondjuk csak 1 évet élt a jó nyugdíjat kapó férjével, az is kapja élete végéig az özvegyit.

2. Ennek fordítottja, hogy te hiába is éltél együtt a férjeddel 30 évet és neveltetek fel közösen gyerekeket, ha meghal 50 évesen, akkor csak az ideiglenes özvegyit kapod 1 évig, utána soha többé egy forintot se.

3. Akkor is kapok özvegyit, ha nekem 800.000 a nyugdíjam

4. Ellenben akkor sem kaphatok többet a párom nyugdíjának a 30%-ánál, ha az én nyugdíjam csak 30.000 Ft.

Nagyon sok anomália van benne, estig lehetne sorolni.

jún. 13. 11:36
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, teljesen nonsense az özvegyi számítása. Tudok olyan nőt, aki egész életében semmit nem dolgozott, csak otthon volt. A férje után évtizedekig az állam tartja el.
jún. 13. 11:38
 10/19 anonim ***** válasza:
71%
Anyukámnak olyan 120 ezer forint a nyugdíja.
jún. 13. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!