Irodai munka vagy munka a természetben?
Te is úgy ítélkezel, hogy fogalmad sincs a valóságról. Az irodai munka nem azt jelenti, hogy ott görnyedsz egy rossz széken folyamatosan, ahogy a traktoros meló sem "csupa játék és mese"
Mindkettőt csinálom, elhiheted.
Én is így voltam vele, de szülői nyomásra elmentem egyetemre, kitanultam egy jó szakmát, és most irodistaként dolgozok. De ennek a munkának megvan az az előnye, hogy rengeteg a szabadidőm mellette, lehetek a természetben amennyit akarok, figlalkozhatok a kertemmel, stb. Valahogy úgy mint annak aki írta itt előttem, kb 3-4 óra effektív munka, bár ez időszakonként változik.
Viszont arra figyelj hogy nem minden irodai munka ilyen, ha erre a pályára adod a fejed akkor mindenképpen olyat válassz amivel jól keresel, mert ha nem kapsz többet mint kinti munkával akkor nem éri meg.
Az erdőn meg az irodán kívül rengeteg munka létezik még, amit épületen kívül lehet végezni.
Az erdőben konkrétan kb. tényleg csak az erdész dolgozik, oda meg kihalásos alapon van felvétel. A traktoros sem dolgozik az év minden napján.
Foglalkozhatsz állatokkal, lehetsz kertész, öntözőrendszerekkel, talajfúrással, kútfúrással, útépítéssel, túraszervezéssel.
#17 természetközelibb, mint egy irodában ülni.
#15, Kérdező: igazából bármilyen munkát tudsz csinálni home office-ból, amihez csak egy gép kell. Pl egy modernebb könyvelőiroda is átállhat papír nélküli rendszerre akár, bár ez nem jellemző ott. De a programozók nagyja tud otthonról dolgozni, más meg most hirtelen nem jut az eszembe.
Ez egyéntől függ. Lehet, hogy más utálja a természetet, vagy azon belül a bogarakat, a rossz időjárást stb. De vannak olyanok, akik nem tudnának megmaradni egy székben. Az utóbbi vagy te, ahogy leírtad. Én is.
Dolgozhatsz home office-ban is , ha úgy gondolod. Viszont lehetsz idegenvezető, erdész, erdész-és kertészmérnök, tájépítész és még sorolhatnám. Igaz, is kell egy kis papír munka (bár ezt most nem tudom, hogy mennyi van, ho csinálják) és függ, hogy hol helyezkedsz el. Pl lehetsz idegenvezető, aki viszi a csoportokat, de lehet, hogy az utazásirodában kötsz ki). Akár csinálhatod hobbi szinten is pl fotós.
Ha ezek nem jönnek be, vannak munkák ami nem egy irodaházban kell elvégezni, hanem más közegben pl tanár. Lehetsz földrajz tanár is.
Nem kell lemondani arról, hogy a természetben dolgozhatsz, de lehet végül ott kötsz ki hogy elvileg természetközeli munka, de irodában kötsz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!