Ha postai levélre kézzel ráírom, hogy elsőbbségi és nem kerül rá a kék matrica akkor is elsőbbségi lesz?
Na most akkor igen vagy nem?
Azért kérdezem mert sima fehér boríték van itthon bőven és elsőbbségi bélyeg is. Korábban más miatt vettem, de végül nem lett felhasználva.
Csak az a kérdés, hogy az elsőbbségi - prioritaire matrica kötelező-e, vagy elég ha én kézzel ráírom, hogy elsőbbségi?
Esetleg a postai dolgozó majd ráragasztja, pótolja helyettem?
Majd amikor beviszed a postára a levelet feladni, akkor rá fogja ragasztani neked a kék matricát.
Egyébként az elsőbbséginek az égvilágon semmi értelme nincs, ez csak egy lehúzás.
Hiaba irod ra kezzel es a matrica sem elegendo onmagaban. Asszem egy O betuvel kezdodo szamsort is kapnak, innen tudjak a feldolgozok, hogy tenyleg elsobbsegikent kell kezelni.
Annyi ertelme azert van, hogy a postan belul kulon kezelik oket a sima levelektol, bar ugyanugy nem tehetsz miattuk panaszt, mint sima eseten sem. Sot a kolostorcoca megszuntette a COVID alatt azt a jogszabalyi eloirast a postatorvenyben, ami valoban garantalta az elsobbsegi kezelest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!