Szerintetek min bukik el a legtöbb kis webshop?
Mi az, amin a legtöbb kis webshop elbukik?
Illetve titeket milyen hiba tud zavarni legjobban? (lassú szállítás, kevés vélemény, stb?)
"Közepes" webshop-tulajdonosként írom, hogy a legnagyobb gond alapveően nem a webshopokkal van, hanem azzal, hogy telített a piac és kis webshopok már nem tudják felvenni a versenyt a többivel.
Látom, hogy az embereket első körben az árral lehet megfogni, egyszerűen annyira árérzékenyek a magyar vásárlók, hogy ez szinte minden más szempontot lenyom. De aki újonnan lép be a piacra, nemigen tudja felvenni a versenyt azzal, aki ott van X ideje és már mindenféle kedvezménye van a gyártóknál, nekem is van, ha te most belépsz, ugyanazt a terméket X forinttal dràgábban tudod megvenni, azaz eladni is, persze használhatsz kisebb árrést, de hamar rájössz, hogy annyi adót kell fizetni, hogy abból meg nem jössz ki.
Az online tér ugyanúgy durván koncentrálódik az utóbbi 3-4-5 évben, mint a fizikai vásárlás. Persze, ideiglenesen, pl. közösségi médiát használva lehet elérni vásárlókat meg brandet építeni, de ez kétesélyes és ingatag forgalmat generál.
Szállítás, vélemények, ugyan már, elöbb el kell jutni oda, hogy egyáltalán valaki rád találjon éa elgondolkozzon, nálad akar-e vásárolni, mikor a konkurenciánál 300 forinttal olcsóbban megkapja ugyanazt és még 5 féle terméket mellé, amire szüksége van és még olcsóbban is szállít, mert havi ezer csomagot ad fel, nem 10-et.
Az, hogy a par termekes webshoposdi halott modell.
5 eve azt mondtam, hogy az emberek mindent amazonrol, alirol, ebayrol fognak rendelni. Hulyenek neztek. Szerintem nem vagyunk ettol tavol..
Ezeken kivul csak a kovacsautot hasznalom mar. A tobbinek egyszeruen nincs ertelme. Amazon ingyen kihozza shopba es barmikor ingyen visszakuldhetem.
2: mer amúgy szerinted mi más lenne egy webshopnál ami számítana mint az ár? Mikor ugyan azt a terméket kapod meg mint a két tucat shopnál nyilván az olcsóbbat veszed meg.
Like ez szó szerint az alapok alapja a piacgazdaságnak?
Most a Temu tarol..
elképesztők az árak, ingyenes szállítás és a Posta sem vág meg, ha másért nem, mert nem találnak semmit, de felszámítják a kezelési 4-800 forintot.
Volt már 3 rendelésem, azt kaptam, amit vártam, de nem veszek pendrivot, SD kártyát.
Viszont: évek óta Kovácsautó.. Mást már nem is nézek, OMV kútnál veszem át, ott fizetek, mert úgy gyorsabb.,.
Nekem az, ha nem lehet foxpostra kérni a csomagot, hanem csak és kizárólag futár van.
Emellett az árak is ott vannak...ha én egy termékre csak 4 ezret tudok szánni maximum, akkor lehet hiperszuper jó termék amit árul a webshop,ha a legolcsóbb 8 ezerről indul,ami nekem drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!