2024-ben érdemes Magyarországon élni?
ma 19:28
Miért lenne baj, hogy Németorszagban németül kelljen beszélnem? Meg miért felejtenék el magyarul, a családom magyar, vannak magyar ismerőseim, barátaim is. Ugyanannyira vannak itt is idegenek, mint otthon bárki más...
Igen, egy szint felett.
Ami egyébként nincs olyan egetrengetően magasan, mint a többség gondolja
Én szeretek itthon élni, jól is élünk, a "mégtöbbért" nem mennénk el, mert annyit nem ér, hogy távol legyünk a barátainktól, családunktól. Mondom ezt úgy, hogy mérnök párosként tudom, hogy a sokszorosát megkeresnénk lassan bárhol annak, amit itthon és a nyelvvel sem lenne probléma, de mégis van az a szint, ahol egy ponton már nem ez a mérvadó.
Ami engem nagyon zavar, az a pesszimizmus, állandó letargia, siránkozás, elkeseredettség, ami valamiért bele van kódolva az emberek többségébe itthon. Nagyon megválogatjuk emiatt, hogy kiket engedünk be az életünkbe, így szerencsére a barátainknál ez nincs jelen és a családunk is életvidám, pozitív személyekből áll. Én azt mondom így jó itthon élni. (És nem, azt nem mondom, hogy nincs baj politikai, államigazgatási területen.)
Egyetlen esetben lennék hajlandó hátrahagyni a mostani életünket. Illetve kettőben. Az egyik az, ha jelentősen megváltozik a helyzetünk és nincs más kilátásunk. A másik az, ha a gyerekeink érdekei ezt kívánják, pláne ha ők rágják a fülünket érte.
"Sok évnyi munkakeresés után még mindig ilyen interjúkérdéseket kaptam: még a szüleiddel élsz?"
:O Tőlem sosem kérdeztek ilyet. Amúgy szerintem ez abszolút magánügy, hoyg kivel élsz, senkinek semmi köze hozzá. Attól nem fogsz jobban vagy rosszabbul érteni a munkádhoz. Kb. mintha a szexuális irányultságodra kérdeznének rá egy állásinterjún! Én szó nélkül felálltam volna és otthagytam volna őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!