Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire tartod fontosnak a...

Mennyire tartod fontosnak a maivilágban a készpénzt?

Figyelt kérdés
Az utóbbi években egyre jobban kezd elterjedni a bankkártyás fizetések és átutalások, és egyre jobban szorítják ki a készpénzt az életünkből.

máj. 24. 15:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%
Amerre haladunk? Egyre inkább...
máj. 31. 20:40
 12/27 anonim ***** válasza:
51%

Készpénzes személyként sose volt gondom sehol, ám "csak bankkártyás" ismik, barátok, családtagok sokszor szorultak kellemetlen helyzetbe több szituációban. Pl.: utazás, átutazás, banki csalás...stb.

Megvan a magam trükje hogyan tárolom a KP-t. Emellett mindig ott volt, ha kellett vagy a kártya felmondta a szolgálatot. Vagy a banki hiba miatt elérhetetlen volt a kártyán lévő keretem. Előkaptam KP-t.

Több ismerősöm is félt, hogy ennyi pénzt itthon/magamnál veszélyes tartani, mire én: "Senki nem tudja a pontos összeget, ahogy azt se hol vannak és mennyi. Valakinek 20 ezer is sok, valakinek 1 milla is... és soha nem volt gondom. Soha el nem hagytam, se nem loptak vagy raboltak ki. A bizalmas személyekben pedig megbízok, de ők se tudnak mindent. Ez részben az ő biztonságuk is, s az is, hogy tartsák szájukat."

Ha valaki pl fegyvert fogna fejemhez, hogy ő most kirabol, nevetve adnám oda a pénztárcámat kamuzva, hogy "rossz helyen jársz, fiam!"

Ha pedig valaki kis infót tudva próbálna kirabolni, az adott infó alapján egyből tudnám ki árulta el neki. Vagyis tudom kit kell keresni ezügyben. 4 ember tud 4 különböző helyet és a többi létezéséről fogalmuk nincsen. Bizalmat kap az, akivel egyet megosztok és óvintézkedés az, hogy nem tud mindenről.

Ha pedig bankkártyát akarná a rablókám, könnyen megoldható, hogy ne legyen használható a kártya. Egy kisebb neodímium mágnes kinyírja.(Kulcstartóm nagyobb medáljában van mágnes.) Amint távozik az illető onnantól bőven van idő letiltani.

Jobb a KP, mert az még nem hagyott cserben, ellentétben a bankkártyával, amit egyből meg tudtam oldani KP-val.

Hasznos adott esetekben mindegyik, de biztosabb a KP. Emellett kézzel fogható.

30+

jún. 1. 05:51
 13/27 anonim ***** válasza:
73%
Magyarországon elég fontos, mivel vannak olyan szolgáltatások, amiket csak KP használatával tudsz igénybe venni(itt lényegtelen ki mit gondol, ha a villanyszerelő vagy a burkoló csak KP-t fogad el, akkor szükségem van KP-ra, a fodrászom is KP-s).
jún. 6. 12:39
 14/27 anonim ***** válasza:
58%
Szabadságuk utolsó záloga.
jún. 6. 13:30
 15/27 anonim ***** válasza:
42%

Ahogy a 12-es írta, a kp. még sosem hagyott cserben.

Tini fiamék voltak az osztállyal a Balatonon táborban, ahol egyik nap behalt a strandon az összes terminál. Csak nála és az osztályfőnöknél volt készpénz, így ők ketten dobták össze a kajára valót, egyébként aznap 12 fő "éhen halt" volna délben.

Ez az eset jó nagy stressz lehetett a fiamnak, mert átértékelte a világot, azóta nem cseszeget azzal, hogy nyissak neki bankszámlát. Amúgy sem nyitottam volna. :)

Erről ennyit...

jún. 8. 06:02
 16/27 anonim ***** válasza:
44%
10/10
jún. 8. 11:48
 17/27 anonim ***** válasza:
72%
Akit a kp még sosem hagyott cserben az nem utazik. Számos országban már nem fogadnak el kp-t, csak digitális fizetést vagy hitelkártyát.
jún. 8. 12:32
 18/27 anonim ***** válasza:
50%
17 melyek azok az országok?
jún. 8. 15:50
 19/27 anonim ***** válasza:
64%

Svájcban egyre több helyen csak elektronikusan tudsz fizetni, az üzletnek nem éri meg szórakozni a készpénzzel.

Viszont kis falusi helyeken még mindig vannak akik csak KP-t fogadnak el.

Nekem van mindig egy darab a legnagyobb helyi címletből a tárcámban amióta egyszer, 20 éve a NAV tévedésből zárolta a számlámat, viszont azóta egyszer sem volt rá szükségem.

jún. 8. 20:45
 20/27 anonim ***** válasza:
61%
Szijjártó és Orbán szerint...csak a készpénz. Ki vagyok én, hogy ilyen nagy és okos emberekkel szembemenjek?
júl. 9. 10:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!