Nem értettem, hogy miért nem csap le az adóhivatal azokra a munkaadókra akik nem jelentenek be! Így kevesebb nyugdíjat kell fizetni!Ez kinek jó? A választ tudjuk!Pereskedni: 200.000 ft a per indítása.Kinek van annyi megtakarítása egy perre?
"Csak 4 napot dolgoztam ezen a helyen. A tulaj közölte, hogy első évben senkit nem jelent be, a második évben 4 órára és így tovább! Ez 2024-ben megtörténhet! Sokan dolgoznak ott így!"
Ne gondold azt, hogy csak az jelentheti be a munkáltató szabálytalanságát, aki ott dolgozik/dolgozott. Bárki, aki tud ilyesmiről.
Bennünket a munkaügyi felügyelet például heteken keresztül megfigyelt. Nem is tudtunk róla. Fényképek is készültek, hogy melyik napon ki dolgozott a munkaterületen. Aztán "megszálltak" bennünket bérfizetés utáni napokban. Leellenőrizték, hogy be vagyunk-e jelentve, számfejtették-e részükre mondjuk a túlóra pótlékot, rendben van-e a munkaidő nyilvántartás, fizetik-e a bejárás költségét, stb.
Valaki panaszt tett ránk, azért vizsgálódtak. Sose derült ki, hogy ki volt az.
Egy másik alkalommal a munkaügyi hatóság a NAV-val karöltve vonult ki munkaterületre. Kutyák is voltak velük, körbevették a munkaterületet. Nem tudsz lelépni! Rengeteg bejelentés nélküli dolgozót kaptak el akkor. Ezt az ellenőrzést csak úgy random csinálták meg.
Ez a két legnagyobb sztorim a munkám során, ami az éppen aktuális munkáltatómnál történt és érintett voltam én is benne a többi kollégámmal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!