Tavaly elhunyt személy részére állítható ki áfás számla ?
De, könyvelő vagyok, ezért nem értem milyen elképzeléseid vannak.
És ne terelgess, az hogy leírod a módszert, az nem bűncselekmény, ne aggódj, és nem is veszem felhívásnak, hogy gyakoroljam… vagy nem is tudom mitől tartasz? Hogy kiderül hogy fszságot írtál?:))
Azt írtad, 1000 példa van rá. Gondolom ezek mind valami szakcikkben vannak, vagy nyilvánosak, onnan ismered őket - nem a saját praxisodból. Szóval linkelj… vagy idézz.:))
Lekönyvel költségként egy sokkal magasabb értéket, mint a kamu bevétele pl. autókereskedő 20m-s autóra csinál egy kamu sorsolást és a rokonnak eladja 1mFt-ért.
Másik példa sokkal életszerűbb és gyakoribb, adott egy építési vállalkozó csinál 3 házat és 10mFt-al drágábban eladja, mint a saját költsége, közben meg nem 3, hanem 4-5 házat épített csak nem oda számlázott.
“Lekönyvel költségként egy sokkal magasabb értéket, mint a kamu bevétele pl. autókereskedő 20m-s autóra csinál egy kamu sorsolást és a rokonnak eladja 1mFt-ért.”
Tehát elsikkasztja az autót, ezután eladja feketén. Itt hol jelenik meg a kiállított számla?
“Másik példa sokkal életszerűbb és gyakoribb, adott egy építési vállalkozó csinál 3 házat és 10mFt-al drágábban eladja, mint a saját költsége, közben meg nem 3, hanem 4-5 házat épített csak nem oda számlázott.“
Itt is kiállított számla hiánya jelenti a csalást, nem a számlázás.
“majd ezeket elfelejti bevallani, így nincs adóalap, nincs fizetendő adó”
A számlák kiállítása maga után vonja a lekönyvelésüket, a könyvelés alapján pedig adóalap lesz ez a bevétel - tehát ez fszság. A számlát pont hogy nem állítja ki, eltitkolja a bevételt, a cégen keresztül sem megy. Így csalják el a valóságban.
14-es ne poénkodjál :) , érted te is csak trollkodsz.
Sorsolnak egy kedvezményes vásárlást és ott a számlád az 1m-ról, a 3 házat eladja és meg is van a számla. Nem írtam, hogy ne adna róla számlát!
"A számlák kiállítása maga után vonja a lekönyvelésüket, a könyvelés alapján pedig adóalap lesz ez a bevétel" - és még én írok fszságokat :D
Eddig még elhittem, hogy tényleg szakmabeli vagy, de most már egyértelmű, hogy fogalmad sincs, hogy igazából miről is beszéltünk eddig. Na mindegy, én innentől elengedtem, egyetértek a 16-tal, valszeg csak trollkodsz. Legalábbis remélem.
Az elsőnél kisorsolhatná egy az egyben nyereményként. “Kedvezményes vásárlási lehetőség”… nos it van egy kulcskifejezés: szokásos piaci ár. Szóval nem a számla kiállítása valósítja meg az adócsalást. Hanem az, ha az adóalapot is eszerint állapítod meg.
Az ingatlanoknál az történt hogy valaki (gondolom az állam) megvett 3 házat 5 áráért, gondolom nem volt a számlán részletezve hogy 5 tetőszerkezet pl…
A csalás nem ezzel a kiállított számlával történt, hanem a másik 2 ház esetében: olyan teljesítményeket nyújtott a vállalkozás - és itt újabb kulcskifejezés következik - amelyek nem a vállalkozás érdekében merültek fel. A 2 házat is eladta, csak az új tulajdonosuk felé nem állított ki számlát. Tehát itt is a kiállított számla hiánya és a nem a vállalkozás érdekében felmerült költségek (fiktív adóalap csökkentés) valósítják meg az adócsalást. Gyakorlatilag a tulajdonos kisikkasztotta a vállalat erőforrásait, rejtett módon, természetben osztalékot vett fel ami után nyilván szintén nem adózik.
Olyan adócsalást mondjon valaki, aminél a kiindulási helyzetben van egy adókötelezettségem, de a számla kiállítása révén ezt megúszom, tehát érdemes egy hullának számlázni, az se baj ha nem fizeti ki.:)
“de most már egyértelmű, hogy fogalmad sincs, hogy igazából miről is beszéltünk eddig. ”
Arról, hogy te mikről beszélsz tényleg fogalmam sincs mert fszságok. Veled biztosan nem vagyok egy szakmabéli, nem tudom mi a szakmád 😅
Csak ismételni tudom: "A számlák kiállítása maga után vonja a lekönyvelésüket, a könyvelés alapján pedig adóalap lesz ez a bevétel" - és még én írok fszságokat :D
A fenti mondatodat gondold át még egyszer.
Én igencsak megköszönöm, ha nem vagy szakmabeli, így legalább nem süllyed még lejjebb az átlagszínvonal.
"Olyan adócsalást mondjon valaki, aminél a kiindulási helyzetben van egy adókötelezettségem, de a számla kiállítása révén ezt megúszom, tehát érdemes egy hullának számlázni, az se baj ha nem fizeti ki." - senki sem állította, hogy ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!