Budapesten miért drágábbak a lakások/házak mint az ország Budapesten kívül eső területein?
"Budapesten miért drágábbak a lakások/házak mint az ország Budapesten kívül eső területein?"
Mert Budapesten magasabbak a keresetek és szélesebb az álláskínálat, mint az ország más részein. És offline munkák esetén kényelmesebb ott lakni, ahol az ember dolgozik. Ezért a kereslet/kínálat egyensúlya emelkedett áraknál áll be.
"Értem itt azt, hogy mit kap ezért cserébe a vásárló ?"
Lokációt kap.
Teljesen ugyanolyan ingatlannak más az ára, ha Budapesten van, ha Békéscsabán, vagy ha Bivajnaszádon.
Utolsó , köszönöm szépen ezzel én is tisztában voltam :DDD
A válaszok alapján pedig azt mondom továbbra is, hogy a jelenlegi piaci árak mellett ostobaság ennyi pénzt költeni saját lakásra/házra, kivéve ha annyi pénzed van, hogy nem hiányzik a kiesett összeg .:D nehogy már puszta “ me nincs kedvem a dugóhoz” kifogások miatt fizessek 2x annyi millát. Mások meg éheznek. Ezt hagyjuk . Várjunk , ha esnek az árak vagy valami változás lesz azt mondom oke :D
"nehogy már puszta “ me nincs kedvem a dugóhoz” kifogások miatt fizessek 2x annyi millát. Mások meg éheznek. Ezt hagyjuk . Várjunk , ha esnek az árak vagy valami változás lesz azt mondom oke :D"
Milyen kifogásról beszélsz? Ez nem kifogás, hanem az oka, hogy miért az V. kerületben vettem ingatlant és nem parasztfalván. Igen, nekem 2x annyit is megér, hogy minden egy köpésre van tőlem, nem kell füvet nyírnom, havat lapátolnom és egyéb időpazarló tevékenységeket csinálnom, mint amivel egy agglomerációs családi ház is jár. Az pedig nem érdekel, hogy más éhezik, emiatt nem fogok szolidalitásból reggelente dugóban ülni és egy putriban lakni, ha megtehetem, hogy normális környéken, normális ingatlanban lakjak.
"nehogy már puszta “ me nincs kedvem a dugóhoz” kifogások miatt fizessek 2x annyi millát."
Aki ilyet ír, az nem nagyon ült rendszeresen dugóban nem hogy Budapesten, de máshol sem... xD
De tudod, mit, ne fizess ennyit. Ez mindenkinek a saját döntése, hogy hol akar élni, a saját anyagi lehetőségeihez képest.
Nekem nagyon értékes az időm, és éppen ezért napi 20 perccel kevesebb ingázásért hajlandó voltam 20 millióval többet kifizetni egy olyan házért Bp zöldövezetében, ahonnan jobb a közlekedés, mint egy másik, kijjebb levő ingatlanért.
Ez évente kb. 3,5 napot jelent az életemből, ennyit nekem megér, de nyilván ez is egy választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!