Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Budapesten miért drágábbak a...

Budapesten miért drágábbak a lakások/házak mint az ország Budapesten kívül eső területein?

Figyelt kérdés
Értem itt azt, hogy mit kap ezért cserébe a vásárló ? Vidéken, agglomerációban már 4 szobás felújított házakat lehet találni 80-90 millióért . Ennyiért örülhet az ember ha 2 szobás lakást talál budan . Mi ennek az oka? Hogy 5 perc és a spar és nem 25? Megéri ezért Budapesten ingatlant vásárolni saját használatra?

máj. 7. 10:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Azzért erős túlzás, hogy az agglomerációban 80 millióért kapsz felújított 4 szobás házakat, max valami dél/kelet pesti szutyok cigófaluban, és az is túlzás, hogy Budán 2 szobás lakást nem kapsz ennyiért (max az elitebb részeken vagy ami panorámás). Egyébként nagyon egyszerű a válasz: kereslet-kínálat. A tököm sem fog ingázni vidékről a dugóban ha munkába akarok menni vagy bármi elintéznivalóm van.
máj. 7. 10:25
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Kereslet-kínálat. Mindennek annyi az ára, amennyiért az eladó hajlandó megválni tőle, és a vevő hajlandó annyit fizetni érte.
máj. 7. 10:41
 3/16 krwkco ***** válasza:
56%

"Budapesten miért drágábbak a lakások/házak mint az ország Budapesten kívül eső területein?"

Mert Budapesten magasabbak a keresetek és szélesebb az álláskínálat, mint az ország más részein. És offline munkák esetén kényelmesebb ott lakni, ahol az ember dolgozik. Ezért a kereslet/kínálat egyensúlya emelkedett áraknál áll be.

máj. 7. 10:57
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

"Értem itt azt, hogy mit kap ezért cserébe a vásárló ?"

Lokációt kap.

Teljesen ugyanolyan ingatlannak más az ára, ha Budapesten van, ha Békéscsabán, vagy ha Bivajnaszádon.

máj. 7. 11:52
 5/16 A kérdező kommentje:

Utolsó , köszönöm szépen ezzel én is tisztában voltam :DDD

A válaszok alapján pedig azt mondom továbbra is, hogy a jelenlegi piaci árak mellett ostobaság ennyi pénzt költeni saját lakásra/házra, kivéve ha annyi pénzed van, hogy nem hiányzik a kiesett összeg .:D nehogy már puszta “ me nincs kedvem a dugóhoz” kifogások miatt fizessek 2x annyi millát. Mások meg éheznek. Ezt hagyjuk . Várjunk , ha esnek az árak vagy valami változás lesz azt mondom oke :D

máj. 7. 12:31
 6/16 A kérdező kommentje:
* Budapesten belül
máj. 7. 12:32
 7/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem normális hogy napi szinten kilométereket setalok, máshogy fogom fel a távolságokat biztos . De a kornyezetemben rengeteg ember belehalna abba is, ha szökő évente 1x vonatra kellene ülnie
máj. 7. 12:34
 8/16 anonim ***** válasza:
54%
Nem a távolsággal van bajom, hanem az idővel. Én elhiszem, hogy valakinek normális az, hogy naponta kétszer másfél órát utazik suliba, munkába, akárhova... de nekem az abszolút holtidő, amit szívesebben töltök el a családommal, a barátaimmal, edzéssel, de akár egyedül pihenéssel is. És igen, nekem ez megér plusz pénzt. Ha kevesebb pénzem és több időm lenne, akkor fordítva lenne.
máj. 7. 13:10
 9/16 anonim ***** válasza:
75%

"nehogy már puszta “ me nincs kedvem a dugóhoz” kifogások miatt fizessek 2x annyi millát. Mások meg éheznek. Ezt hagyjuk . Várjunk , ha esnek az árak vagy valami változás lesz azt mondom oke :D"

Milyen kifogásról beszélsz? Ez nem kifogás, hanem az oka, hogy miért az V. kerületben vettem ingatlant és nem parasztfalván. Igen, nekem 2x annyit is megér, hogy minden egy köpésre van tőlem, nem kell füvet nyírnom, havat lapátolnom és egyéb időpazarló tevékenységeket csinálnom, mint amivel egy agglomerációs családi ház is jár. Az pedig nem érdekel, hogy más éhezik, emiatt nem fogok szolidalitásból reggelente dugóban ülni és egy putriban lakni, ha megtehetem, hogy normális környéken, normális ingatlanban lakjak.

máj. 7. 13:28
 10/16 anonim ***** válasza:
53%

"nehogy már puszta “ me nincs kedvem a dugóhoz” kifogások miatt fizessek 2x annyi millát."

Aki ilyet ír, az nem nagyon ült rendszeresen dugóban nem hogy Budapesten, de máshol sem... xD

De tudod, mit, ne fizess ennyit. Ez mindenkinek a saját döntése, hogy hol akar élni, a saját anyagi lehetőségeihez képest.

Nekem nagyon értékes az időm, és éppen ezért napi 20 perccel kevesebb ingázásért hajlandó voltam 20 millióval többet kifizetni egy olyan házért Bp zöldövezetében, ahonnan jobb a közlekedés, mint egy másik, kijjebb levő ingatlanért.

Ez évente kb. 3,5 napot jelent az életemből, ennyit nekem megér, de nyilván ez is egy választás.

máj. 7. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!