Melyik magánynyugdíjpénztárat ajánlanátok? Pályakezdő vagyok.
Holnapig kell eldöntenem,hogy melyik magánnyugdíjpénztárhoz megyek, gondoltam kérek egy kis segítséget=)
Milyen szempontok alapján döntsek? Miket kell nézni? Ti mit ajánlanátok? Légyszi írjatok véleményeket és ötleteket is=)
Köszi
20L
Kötelező belépni valahová, ez van. Én sem tudom miért, de kell.
A munkáltató oda utal nekem 8%-ot a bruttó béremből. Valahogy így van.
Rossz kategóriába kérdeztél, de amúgy ezt nézd át:
Kicsit gondolkodj tőzsde fejjel, és ha belépsz valahova, 5 éven belül ne válts, csak ha nagyon elkezd zuhanni.
Pici pénztárakat nem ajánlom, mert elkezdték beolvasztani őket a nagyokba, szóval el fognak tűnni lassan, és nem biztos, hogy tudni fogod, hova kerülsz és mikor.
A magán nyugdíj pénztár jobb lenne, de ilyen körülmények között ami nálunk van,nem tudni.Az államnak teljes mértékben ki vagyunk szolgáltatva.Én 23 év ledolgozott időre egy fillér se kapok. Hiába tudom igazolni amit kell.
Amit javaslok, minél kevesebbet fizetni kötelezőt.Amit félre tudsz tenni, azt fektesd be külön. Én ennek köszönhetem, hogy normálisan meg tudok élni.Ha valamitől óvakodni kell, az a Állam!
Az, hogy nem lesz kötelező, az egy dolog. Ma még az. Ill. holnap is az lesz, amikor választ kell adnia.
Mindenképpen nagy pénztárat válassz, ha van bankszámlád, annál a banknál is érdeklődhetsz. Sokszor ha együtt van a kettő, kedvezményeket is kapsz.
De pénzügyileg hozzáértő embert kellene megkérdezned, aki jobban ért a hozamokhoz, befektetésekhez, belelát a dolgokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!