Hogyan érdemes eladni a BTC-t, ami a cold walleten van?
Szerintem a binancen olcsóbban tudod váltani.
Mivel ha ledgeren váltod át mondjuk USDT-re akkor is váltanod kell binancem EUR-ra.
Inkább csak utald ki Binance-re (megfelelő hálózaton) és váltsd át EURóra.
Már ha az a célod hogy kiutald a bankszámládra. 30/F
Ha euróra váltod akkor még nem kell adóznod de tartsd akkor USDT ben amíg nem utalod ki. USDT-t úgy sem fogsz tudni kiutalni a bankodba csak EUR-t.
Ha Magyarországon adózol akkor kell csak bevallani amikor kiutaltad és csak a forintot. Akkor realizáltad forintba.
Szóval kiutalod a OTP be vagy akármid is van és az ott megjelent forintot fogod bevallani SZJA ban.
Az ERC20-at felejtsd el. Gyűlölöm a hatalmas költségeit. Javaslom inkább a Polygont vagy Optimism-et.
"Ha euróra váltod akkor még nem kell adóznod"
De kell.
SZJA tv. 67/C (2)
"(2) E törvény alkalmazásában kriptoeszközzel végrehajtott ügyletnek minősül az az ügylet, amelyben a magánszemély...nem kriptoeszköz formájában vagyoni értéket szerez."
Ha átváltom euróra azt úgyis azért csinálom mert kiutalom.
Kezdjük ott hogy csak akkor kell ha a bevétel meghaladja a kiadásaidat és továbbá a minimálbért.
Az euró átszámítást pedig az MNB táblázatából napi árfolyamnak megfelelően.
"Ha átváltom euróra azt úgyis azért csinálom mert kiutalom."
Ez nem befolyásolja az adózási kötelezettséget. Akár kiutalod a fiat pénzt, akár nem, adózás szempontjából mindegy.
"Kezdjük ott hogy csak akkor kell ha ... továbbá a minimálbért."
Ne kezdjük ott. Mert ez már megint nem így van.
"Basszus, most mindenki az euróról meg a kiutalásról beszél."
Én azért írtam euróról meg kiutalásról, mert a 2-es hozzászólásban megjelent egy téves információ. Ami nem jó, ha így marad, mert más is olvassa ezt a thread-et, nem csak Te, mint kérdező.
"(Mi van, ha bármilyen kriptót Bitcoinra váltunk akkor az is adóköteles, mert El Salvadorban hivatalos fizető eszköz :))"
Erre már volt válasz a 4-es hozzászólásban.
"Inkább arra adjatok tippet, hogy hogyan tudom minél olcsóbban átváltani USDT-re!"
Részemről: passz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!