Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átmeneti segélyt szeretnék...

Átmeneti segélyt szeretnék megigényelni az önkormányzatnál, mivel már fél éve sehol az égvilágon nem tudok elhelyezkedni. Beírjam a nagyszülőt, mint együttélő családtag? Csak a szülők, a testvér és a gyerek számít ezen a lapon családtagnak, nem?

Figyelt kérdés
5-en élünk egy másfél szobás házban, amihez hozzáépítettünk. Nem jutott a hitelből arra, hogy az új részt lakhatóvá tegyük. Húgom iskolás, anyukám keresetét levonják a törlesztő miatt, apukám nyugdíját pedig a rezsire kell fordítanunk. A nagymamám velünk él, az ő nyugdíjából élünk. De őt a segélykérő lapra nem írom be, mint családtag. Amúgy pedig szerepel, mint 50%-os tulajdonos, és címként persze ez a ház van megjelölve. A hivatalban úgyis rákérdeznek hogy miből élünk akkor, és miért nem támogat a mama ugye? (Támogat, csak nem akarom beírni, mert külön papírt kell vele íratni, hogy havonta mennyivel.)
2010. okt. 27. 11:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Voltam az önkormányzatnál, sem átmeneti nem jár nekem, sem lakásfenntartási. Rendszeres szoc. segély jár, ha elmegyek közmunkára (azt mondták engem adminisztrátornak próbálnak elhelyezni érettségizett lévén + nyelvvizsga). Ez a segély max. 28.500 Ft. De a TB-met legalább rendezik (akkor is ha elfogadom a közmunkát, akkor is ha nem).
2010. okt. 28. 13:15
 12/13 A kérdező kommentje:

A mekiben, és még 3 hasonló gyorsétteremben 3 ill. 5 hónapja ülnek az önéletrajzomon. Adminisztrátor hirdetésre ha hívom őket már fel sem veszik, vagy állandóan foglalt, vagy betöltötték. Pultos voltam egy sörözőben, de megszűnt. Nem derogál nekem a fentiek közül semelyik, mivel egyfolytában ilyeneket próbálgatok, de baromi nehéz elhelyezkedni.

Amúgy más téma: nálunk majdnem az összes városgondnokságos közmunkás roma. Ismerem nagyrészüket, nem a munka lenne a baj, hanem a közeg.

2010. okt. 28. 13:24
 13/13 Anita1991 válasza:

egyébként kijavitanám az eggyik kommentálót hogy bárki aki olvassa az ne innen informálódjón ha vki választ ir az legyen pontos!!! Az átmeneti segély változó mindig önkormányzattól függ. Hogy mennyi rá a pénz az ilyen segélyekre.. Szegeden pl 35 ezer forint van egy évre elosztva 2x lehet megigényelni de 35 ezernél többet nem kapsz! Szóval nemtudom hova valósi vagy de nem kell lekönyvelni hogy te most csak egy 10 ezrest kapsz..

Üdv. Egy önkormányzati személy

2012. nov. 22. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!