Valaki el tudna magyarazni a DKJ mukodeset? Valamit nem ertek
Vettem dkj-t ami lejar 3 honap mulva 98%-on a 100% helyett. Azt irja hozam 6%. De olvastam a nyeresegem csak a nevertek es veteli kozotti. Ami legyen 1000ftot vettem 980ftert. Nyereseg 20ft azt elosztom 3 honapra 6.66ft.
Vehetnek most olyat is ami jovore jar le februarban 10 honap mulva es ott 95%on vehetnem meg 1000huf 950ert 50a nyereseg az osztva 10-el 5huf per ho. Akkor miert vennem a kesobbit? Pedig a kesobbinek kellene a jobbnak lenni nem?
A hozam 6% mit szamit mellettuk, hacsak a nevertek kozotti a nyeresegem?
A mobil kincstarnal veszem, elvileg nem kellene rajta lennie semmilyen plusznak.
Jegyzesit hol tudok venni? Hiaba nezem a honlapon nem lattam.
"Másrészt a hozam, amit mutat az a jelenlegi évesített hozam, ami akkor érvényes, ha a jegyzéskor veszed és lejáratig megtartod."
Ez nem így van. Az államkincstárnál közölt hozam a pillanatnyi eladási árból és a lejárati időből van kiszámolva a már régebben forgalomba hozott DKJ-kra is.
"Jegyzesit hol tudok venni?"
Gyakorlatilag nem tudsz. Bankok és egyéb pénzintézetek adhatnak be aukciós ajánlatot, kisvásárlók nem.
Elvileg létezik a lehetőség, hogy banki értékpapírkezelőnek adj megbízást aukciós ajánlattételre, de ennek többnyire költsége van és nem érdemes vele foglalkozni. Pl. a legutóbbi (ápr. 2.) aukción a 3 hónapos hozam 6,6 % lett. Kb annyi, mint amennyi a kincstár ajánlata a kisbefektetőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!