Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van most társadalombiztosításom?

Van most társadalombiztosításom?

Figyelt kérdés

Elvégeztem egy egyetemet, pár hónapot dolgoztam külföldön, februártól egy főiskolán kezdek egy másik szakot. Augusztus közepén bejelentkeztem álláskeresőnek, de a külföldi munkaviszony lekérdezése hosszadalmas, így még nem állapították meg, hogy jogosult vagyok e ellátásra. A társadalombiztosításom ettől még él augusztustól?

Köszönök minden választ!

2010. okt. 26. 16:24
 1/2 anonim ***** válasza:

A munkaügyi csak akkor rendezi a Tbdet, ha pénzbeli ellátást is kapsz tőlük.

Ha idén júniusban végeztél nappalin az egyetemen, akkor a diákigazolványod érvényességének végéig, plusz utánna még passzív jogon 45 napig van Tbd (december 15-ig)

Dec.16-tól kell rendezned magadnak; vagy fizetsz magad után, vagy ha szociális és vagyoni helyzeted alapján jogosult vagy rá, akkor kérelmedre rendezi a lakhelyed szerint illetékes önkormányzat.

Ha visszamenőlegesen állapítják meg számodra az álláskeresési járadékot/segélyt, akkor ha arra az időre fizettél magad után, azt visszaigényelheted az APEHtől.

Ha februártól nappalis leszel, akkor megint rendezve lesz a Tbd a hallgatói jogviszonyod kezdetétől.

2010. okt. 26. 19:36
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, az egyetemet 2009 júniusában végeztem el. Tehát ez esetben nincs társadalombiztosításom. A határozatot megvárom, és annak függvényében, ha kell magam után fizetem azt a havi pár ezer forintot.
2010. okt. 27. 00:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!