Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sok ilyen ember lehet a...

Sok ilyen ember lehet a magyar társadalomban, aki csak kívülről nézve tűnik jómódúnak?

Figyelt kérdés

Akiről kifelé úgy tűnik hogy marha jó anyagi körülmények között él, magyarba főleg de még európai viszonylatba is.

Akár még jól is keres bőven magyar átlag feletti fizetéssel, aminek nagy részét elviszi a 60-80 milliós családi házra felvett hitel, meg a 15 milliós autó hitele, meg az az életvitel, amiből a társadalmi presztízsét próbálja fenntartani. Ha elromlik otthon a hűtő, akkor a 370 literes Gorenjét is 9% THM-es áruhitelre hozza ki, mert egyszerűen nincs annyi hozzáférhető likviditása amiből ki tudná kp-ba pengetni. Aztán hó végén koppra jó ha marad 10.000Ft-ja fizetés előtt.

márc. 27. 11:39
 1/5 BeefEater ***** válasza:
57%

Tehát hitelképes egy 80 milliós házra, utána még mindig hitelképes egy 15 milliós autóra és ezek után még mindig hitelképes fedezet nélküli áruhitelre.

Nekem ez így elég jómódúnak tűnik, de az illető prioritásai határozottan különböznek az enyémtől (és a kérdés alapján a tiedtől is).

márc. 27. 12:41
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Igen, es forditva is sok van, akik kivulrol nezve teljesen atlagosnak tunnek, nem dicsekednek vele, hogy hany ingatlanjuk van, nem posztolnak kepeket a luxus utazasaikrol a kozossegi mediaba, nem cserelnek evente uj autot stb.
márc. 27. 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kérdés, hogy jómódú az általad leírt ember, de ha ennyire túl van feszítve a hitelekkel, akkor a lehetőségei felett él.

Én A 60 milliós felújítandó házunkra 30 millió hitelt vettem fel, amiből 20 a felújításra ment el.

Autót csakis készpénzért veszek, ez alapszabály, ha hitelt kell felvennem, akkor azt az autót nem engedhetem meg magamnak.

Áruhitelt, személyi hitelt soha életemben nem vettem fel, remélem, nem is fogok erre rászorulni.

Mindenesetre vannak bőven ilyen emberek, mint akit leírtál, miből élnének a bankok egyébként? Én személyesen nem ismerek ilyet, közvetlen családtagjaimnak sem nagyon szoktam a zsebében turkálni.

márc. 27. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:

LOL, szerintem nem csak a magyar társadalomban vannak ilyenek...

Credit card debt, the amount owed by all Americans on their credit cards, rose to a record $1.13 trillion at the end of last year, the Federal Reserve Bank of New York reported Tuesday.

[link]

márc. 27. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
53%
Nekem pont 80 milliós házam és 15 milliós autóm van, de egy forint hitelem sincs.
márc. 27. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!