1.3M forintból mit érdemes vennem? OTP részvény, euró vagy állampapír?
Minimum 1 évig, de lehet 2-3 évig nem lesz erre a pénzre effektíve szükségem (lekopogom).
A Covid idején vásároltam OTP részvényeket, amiknek nagyon felment az értékük. Szerintem hosszútávon ez egy biztos befektetés.
Euró, ha most alacsonyabban lenne, akkor vásárolnék, de 400 ft körül, megéri?
Nem tartom kizártnak, hogy visszaerősödik még 1x a forint idén.
Vagy 7% állampapír, amit mindenki ismer.
"A Covid idején vásároltam OTP részvényeket, amiknek nagyon felment az értékük. Szerintem hosszútávon ez egy biztos befektetés."
Kivéve ha éppen akkor kell a pénzed, mikor bezuhan az OTP részvény hullámvasút. Részvénybe ne tegyél mert az látszik hogy ahhoz nem értesz.
Wc papírt!!
Arra garantáltan szükség lesz de csak egyre drágább!!!
Mellesleg még jól is jöhet, úgyhogy bukni nem fogsz rajta!
Neked semmit. S ezt nem bántásból.
Kerüld el ezeket, főleg ha nem értesz hozzájuk.
8: Hü*yeség! Igen is érdemes foglalkozni vele! Ha megnézed a napi publikus kötéslistát, van aki már 1-2 részvénnyel is bajlódik!
6: Én meg azt gondolom, valójában nincs olyan, hogy valaki "ért hozzá" a Te értelmezésed szerint! A legnagyobb brókerek is mellé fognak néha, csak nyilván több "szerencsés" befektetésük van, akár párhuzamosan is, mivel ők is diverzifikálnak. Persze sosem árt, ha tisztában vagy a részvényed értékét befolyásoló (piaci) hatásokkal és körülményekkel, de aki napi szinten figyeli ezeket, az is csak becsüli ezeket a dolgokat. Nem véletlen, hogy dedikált szoftvereket fejlesztenek az árfolyamgörbék elemzésére és még az sem ad 100%-os javaslatot, hogy mikor és mit érdemes venni!
És akkor itt jön az, ami miatt hozzá akartam szólni: Nem mindegy, hogy milyen pénzt akar az ember befektetni! Ha ennyi az összes megtakarításod, akkor azt javaslom ne részvénybe tedd, hanem inkább rövidtávú állampapírba! Ha olyan pénz, amit akár több évig is nélkülözni tudsz, vagy nem megy rá az életed ha holnap a felét elveszted, csak akkor foglalkozz részvényekkel! Ha meg végképp csak játszani van, akkor akár BTC. Nagy rizikó, de ha bejön, akkor akár rövid távon is megtízszerezheted vele a megtakarításodat. (...vagy éppen rövid távon megtizedeled, ha pont nem jön be a dolog. :) ) Ezt hívják úgy, hogy kockázatvállalási hajlandóság. Ez csak rajtad múlik! Mivel írtad, hogy 1-2 évig is nélkülözni tudod és egyszer már be is jött a dolog, én nagyon nagy rizikót nem látok benne. Sőt! Én is gondolkodok olyasmiben, hogy a megtakarításom egy részét ilyenbe teszem. Én az állampapírom hozamát akartam OTP részvénybe tenni, de elkéstem vele. Célárnak 20k majd 24k lett kitűzve, most meg, mire lejárt az állampapírom, pont felment az árfolyam 18k-ra. Itt már nem szállok be, pláne, hogy tudom, hogy nekem fél év múlva kell is majd a pénz. Ezért én DKJ-t vettem nem rég.
EUR-t csak akkor javaslom, ha EUR-ban akarod majd elkölteni is. Befektetésnek nem igazán jó (szerintem). Az EUR-os megtakarításom nagyságrendileg alulmúlja hozamban a forintos-t, még az árfolyamnyereséggel együtt számolva is. És akkor még nem számoltam a visszaváltási díjjal ami megint sokat ront rajta. Szal befektetésnek én nem vennék EUR-t. Ráadásul erősen függ az USD-től is. Akkor már inkább CHF. De ez is csak egy vélemény. (2022-ben pl. a RUB-al is sokat lehetett (volna) nyerni, ha valaki bátor volt.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!