Melyik bróker lenne a legkedvezőbb nekem?
Én ha ekkora tőkében gondolkodnék, s a tiedhez hasonló helyzetben lennék, akkor a tbsz-t nem erőltetném, s a trading212-t választanám.
A tranzakcióknak nincs költsége, a kereskedési felület egyszerű, tiszta és átlátható. Kis összegű kereskedéshez, befektetéshez, gyakorláshoz tökéletes választás.
Ilyen kis pénzzel, rendszeres jövedelem nélkül, hogy kipróbáld a tőzsdei befektetést, szerintem is valamilyen fintech céget érdemes választanod, alacsony díjakkal.
A Lightyear nagy előnye, hogy van TBSZ.
Én a saját példámból indulok ki. Inkább preferálom az olyan brókereket, amelyek nagy múltúak, banki háttérrel rendelkeznek és van magyar ügyfélszolgálat. Ami még előny, hogy a BEVA hatálya alá tartozzon. Én a KBC Equitasnál nyitottam anno értékpapírszámlát, ami azóta K&H Értékpapír lett. Részemről egy hátránya van, nem tartozik a BEVA hatálya alá. Nem olcsó bróker, az tény. Kereskedésre nem alkalmas, mert a tranzakciós díjak magasak, de nálam ez nem opció, mivel negyedévente vásárolok, ami éves szinten 4-8 vásárlást jelent. Csak ETF-eket vásárolok, egyedi részvényt nem.
Úgy értelmezem a kérdésed, hogy te is hasonlóképpen járnál el, csak kisebb összeggel, mint én. A Lightyear nálam kilőve: nincs múltja, banki háttér sincs. Az IBKR a későbbiekben opció lesz nálam is, bár nem tudom, hogy érvényben van-e még az inaktivitási díj, ami pár éve még elég magas volt.
A lényeg az, hogy ha nem kereskednél, hanem csak éves szinten néhányszor vásárolnál, akkor a K&H Értékpapír és az Erste Bróker is jó választás. Banki háttér, magyar ügyfélszolgálat, nagy múltú cégek. Erste a BEVA hatálya alá tartozik, 100000 Euróig 1 millió forint felett 10% önrész mellett kártalanít, ha valami nagy gebasz lenne. A K&H 20000 Euróig. Természetesen TBSZ-számlát nyitnék, az adózás elkerülése/csökkentése végett
Ennyi pénzzel fölösleges bíbelődnöd, aprókat fog hozni neked.
De ah állampapírt akarsz akkor az államkincstárnál csinálj számlát, ott minden ingyenes. H a tőzsdéznél akkor meg az interactive brokers.
Kérdező:
Lightyear már szinte túlságosan is egyszerű felületet kínál, ingyens TBSZ számlavezetéssel. Hosszú távú befektetéshez, főleg kisebb összegekkel jó lehet. De azért a többiek által felvetett tényezőket érdemes megfontolni (banki háttér, ügyfélszolgálat, stb).
Interactive Brokers és több más bróker cég is kínál ingyenes demo számla regisztrálást, így tudsz a felületükkel kísérletezni és ki tudod próbálni, hogy mennyire működnének a befektetéseid, anélkül, hogy valódi pénzt kéne kockáztatnod.
Mindenképp érdemes a tőzsdézést ezzel kezdeni, illetve a különböző szolgáltatók felületeit is segít összehasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!