Sorsjegy vásárlás 18 év alatt?
Sziasztok
Azt tudom hogy nem adhatják ki a sorsjegyet 18 év alatt. Viszont ma a szüleimmel mentem be egy Lottózóba, és amikor az eladó kiterítette a sorsjegyeket akkor éppen hogy csak rá akartam bökni az egyikre, mire felháborodott és mondta hogy:
Ha mutatsz egy személyigazolványt csak akkor!
Pont ma volt a születésnapom, de még csak 17 lettem.
Mondtam apukámnak hogy jó akkor válasszon ő, és mikor kiválasztotta majd odaadta a kezembe hogy addig elővegye a pénzt hogy fizetni tudjon a nő ismét megszólalt:
Nem adhatja oda ha még nem múlt el 18 !!!
Könyörgök azért adta oda hogy ki tudja fizetni, nem értem ezzel mi problémája volt?
Igazából csak kíváncsi vagyok, akik esetleg ilyen helyeken dolgoznak, hogy erre van egy szabályzat hogy ameddig kifizeti és nincs több keze apumnak, nem adhatja oda?
Nyilván én nem tudom hogy milyen szabályok vannak erre, ezért is érdekel a ti véleményetek.
De egyszer elmentem postára feladni egy csekket, és utána megkérdezték tőlem hogy : sorsjegyet adhatok?
Tehát nem értem 😂
Előre is köszii😄
Nem dolgozok ott. Viszont van egy sejtésem: simán csak durcafajta, vagy a főnöke az, és nem akart játszani az állásával.
Elmúltunk 18 évesek egy csajszi kasszás pénztárod, aki akkor egy közepes 20as lehetett, elkérte mindhármunkét.
Egy ismerősömet meg állítólag az első napokban részegen kiszollgálták az akkor megnyíló dohányboltok egyikében.
Furcsa a világ, ennyi.
De azért ellenőrzések is vannak mindenhol, azt se felejtsük el.
De csak hogy tisztázzuk. Engem semmi féle rosszindulat nem vezérelt amikor ezt leírtam. Csak tudni szerettem volna hogy ennek van e valami súlyosabb oka amiért nem szabad. Nekem semmi bajom sincs az eladóval csak nem értettem a szituációt.
De amit írtatok hogy folyamatosan ellenőrzik őket, akkor valószínűleg tényleg ez lehetett az ok :)
jaa és köszi hogy válaszoltatok😄
“Nyilvánvaló, hogy a szüleiddel voltál ott, és ebbe akár jogilag sem rossz ötlet belemenni.”
Tévedsz!
A szülőt is korlátozza a jog, hogy szeszes italt , dohányt, szerencsejátékot vásárolj!
Nem írhatja felül a törvényt, mind apád tette.
Az eladónak igaza van. Ha nem szól, kirúgják, kiskorú veszélyeztetéséért megbüntetik,
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!